Gemeente Heerlen

Strafpuntensysteem aanbestedingsbeleid gemeente Heerlen toegepast Evaluatie uitvoering onderhoudscontracten

In het kader van het gemeentelijk aanbestedingsbeleid is geëvalueerd hoe uitvoering is gegeven aan de raamovereenkomsten 'Onderhoud' die de gemeente Heerlen heeft met de bedrijven Plum Infra BV (stadsdeel Heerlen-zuid), Reef Infra BV (stadsdeel Heerlen-centrum) en Janssen de Jong Infra BV (stadsdelen Hoensbroek & Heerlerheide).

De evaluatie van de twee eerstgenoemde overeenkomsten (Heerlen-zuid en Heerlen-centrum) leidde tot de constatering dat geen sprake was van tekortkomingen. De evaluatie van de twee laatstgenoemde overeenkomsten (Hoensbroek en Heerlerheide) leidde tot de constatering dat het vakbekwaam handelen gekwalificeerd kan worden met "geen tekortkoming" , maar op het punt van integer handelen gekwalificeerd werd met "zeer ernstige tekortkoming", gelet op de feiten die naar voren zijn gekomen in het recente onderzoek van de Rijksrecherche.

Gelet daarop heeft het college besloten om aan Janssen de Jong Infra B.V. voor elk van de overeenkomsten vijf strafpunten toe te kennen. In totaal zijn dat 10 strafpunten. De strafpunten hebben een geldigheid voor de duur van 2 jaren. Bij 6 of meer strafpunten volgt vanuit het gemeentelijk aanbestedingsbeleid uitsluiting van aanbestedingen voor 2 jaar.