Ingezonden persbericht



Stefan van Gestel nieuw hoofd business control
Cor Jan Willig uitgever Popular Science, Gaming en Finance van SMM

Amsterdam, 7 juli 2009 - Per 1 juli 2009 is Cor Jan Willig (37) benoemd tot uitgever Popular Science, Gaming en Finance van Sanoma Men's Magazines. Stefan van Gestel (34) is per diezelfde datum benoemd tot hoofd business control van SMM.

()
Cor Jan Willig was bij SMM werkzaam als hoofd business control. Naast deze functie was hij vanaf mei 2008 ook als uitgever verantwoordelijk voor het printcluster Popular Science (KIJK, ZoZitdat en Grasduinen). Met ingang van deze maand is hij nu ook verantwoordelijk voor online Gaming (gamer.nl & insidegamer.nl) en Finance (belegger.nl & Beursduivel.be).

Nieuwe producten
Met de benoeming van Cor Jan Willig geeft Sanoma een nieuwe impuls om de groeidoelstellingen in de domeinen Gaming en Finance te realiseren. De groei zal worden gerealiseerd door nieuwe producten te introduceren zowel voor consumenten als adverteerders. Daarnaast zal er ook specifieke aandacht zijn voor de ontwikkeling van financiële producten met als recentelijk voorbeeld de introductie van de AutoWeekverzekering.

Unieke combinatie
"Vanaf de start van SMM in 2004 ben ik werkzaam geweest als CFO. Het is voor mij erg uitdagend om nu volledig aan de slag te gaan met dit cluster. De merken waaraan ik leiding ga geven zijn heel typisch special interest met unieke content en in markten waar dagelijks strijd wordt geleverd om het marktleiderschap. De unieke combinatie van print en online in één portefeuille zal ik gebruiken om de kracht van internet en tijdschriften beter op elkaar in te laten spelen, zoals Belegger.Magazine en GamesGuide daar een nu al een voorbeeld van zijn," aldus Willig.

()
Managementteam
Stefan van Gestel (34) is per 1 juli 2009 het nieuwe hoofd business control van SMM. Hiervoor was hij bij SMM op de afdeling Finance werkzaam als business controller. In zijn nieuwe rol zal hij toetreden tot het managementteam van SMM.

Van Gestel: "De benoeming van Cor Jan geeft mij de mogelijkheid deze mooie stap te maken. Met veel plezier heb ik afgelopen vier jaar bij SMM gewerkt als controller. Ik verwacht dan ook met net zoveel plezier mijn functie als hoofd business control te kunnen vervullen."

Over Sanoma Men's Magazines
Sanoma Men´s Magazines (SMM) is uitgever van AutoWeek, Belegger.Magazine, Computer Idee (50%), De Nationale Botenbank, Duck Out, Fiets, FietsActief, FORMULE 1 RaceReport, Gamer.Magazine, Golfers Magazine, GOLFjournaal, GolfNieuws, Grasduinen, GTO, hockey.nl, James, KIJK, MOTO73, MOTOR, Motorjacht, Revu, Panorama, Playboy, Procycling, Sportweek, Start met Wielrennen, Triv', Truckstar, TV Film, Zeilen, Zo Zit Dat en talloze succesvolle websites, waaronder autotrader.nl, insidegamer.nl, AutoWeek.nl, Belegger.nl, Playboy.nl en Gamer.nl. Sanoma Men's Magazines is een 100% dochter van Sanoma Uitgevers. Voor meer informatie over Sanoma Men's Magazines: www.smm.nl.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2008 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 515,7 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Sanoma Uitgevers is ook te volgen op Twitter: twitter.com/SanomaNL.


Noot voor redacties


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (