Ingezonden persbericht

DeviceLock levert vier miljoenste licentie

Rotterdam, 7 juli 2009 - DeviceLock, wereldwijd marktleider op het gebied van endpoint device beveiligingscontrole, heeft onlangs zijn vier miljoenste softwarelicentie geleverd. Dankzij de samenwerking met een distributeur in Zuid-Afrika sinds maart dit jaar, heeft het bedrijf inmiddels klanten in zes continenten. Ondanks de krimpende budgetten voor informatiebeveiliging als gevolg van de mondiale economische crisis, is de behoefte aan beveiliging van apparaten en poorten op lokale werkplekken onveranderd hoog. Door de bijdrage die DeviceLock hieraan levert, trekt het bedrijf nieuwe klanten aan en verlengt het bestaande licenties.

"Het succes van DeviceLock in dit tijdperk van bezuinigingen op IT-uitgaven, toont aan dat organisaties die te maken hebben met vertrouwelijke gegevens, behoefte hebben aan een betrouwbare bescherming tegen datalekkage door insiders," zegt Ashot Oganesyan, oprichter en CTO van DeviceLock. "Met name voor financiële instellingen, gezondheidszorg, ontwikkelings- en onderzoeksorganisaties is deze gegevensbescherming niet zomaar een vinkje op hun checklijst van verplichtingen. De verkoop van DeviceLock is doorgegaan. En dat tegen het licht van mondiaal afnemende budgetten, maar ook ondanks een aantal grote marketingcampagnes van branchegenoten. Daarin werd gesuggereerd dat producten voor Data Leak Prevention (DLP) via het netwerk en onvolgroeide content-filtering technologie, voldoende is voor de bescherming van werkplekken. De voortdurend terugkerende krantenkoppen met werknemers die waardevolle gegevens in hun zak hebben gestoken met behulp van een flash drive, een smartphone of een eenvoudige geprinte kopie, vertellen ons een duidelijke boodschap. Het filteren op content heeft veel potentie voor de toekomst, maar de beste DLP-oplossing vereist ook een omgevingsbewuste controle over alle lokale datastromen. Eenvoudige vragen als "Mag deze gebruiker een verwisselbaar medium gebruiken op deze poort?", kunnen vanuit een netwerk niet effectief worden gecontroleerd. Onze klanten zien dit ook in en beschouwen DeviceLock als een net zo belangrijk onderdeel van hun DLP-programma als de DLP via het netwerk."

Bestands- en netwerkdetectie
Een andere voorstuwende factor achter de verkoopcijfers van de eerste helft van 2009, was de release van DeviceLock 6.4. Deze versie maakt gebruik van de True File Type detectie en filtering. Dit is de unieke mogelijkheid om het werkelijke bestandstype van een bestand te herkennen, ook als dit onder een andere extensie is opgeslagen. DeviceLock 6.4 onderschept lees- en schrijfacties van randapparatuur, voert real-time analyses uit van de totale digitale content en neemt toepasbare, op het bestandstype gebaseerde beveiligingsmaatregelen. DeviceLock 6.4 biedt bovendien ondersteuning van netwerktoezicht. Hiermee kunnen ICT-beveiligers verschillende gebruikersrechten toekennen die afhankelijk zijn van het netwerk waarop de gebruiker zicht bevindt. Zo krijgt dezelfde gebruiker andere rechten wanneer hij op het beschermde bedrijfsnetwerk werkt, dan wanneer hij op een veel minder veilige en voorspelbare internet omgeving werkt.

Meer over DeviceLock 6.4
De softwareproducten van DeviceLock bieden organisaties van de meest uiteenlopende bedrijfstakken en bedrijfsgroottes een proactieve bescherming tegen dataverlies en netwerkinfiltraties door malware via de lokale poorten van bedrijfscomputers. Zo worden de beveiligingsrisico's die kunnen ontstaan als gevolg van onoplettendheid, fouten of kwade bedoelingen aanzienlijk teruggedrongen. DeviceLock software is ontworpen voor Microsoft Windows besturingssystemen en heeft een overzichtelijk centraal beheer. Het integreert volledig met Microsoft Active Directory® en stelt beveiligingsbeheerders ertoe in staat de gebruikerstoegang tot alle typen apparaten en lokale poorten op hun pc's nauwgezet te beheren, online te bewaken, schaduwkopieën te maken, in logboeken vast te leggen en te analyseren. Dit is inclusief lokale printers, netwerkprinters en virtuele printers, maar ook de op Windows Mobile® en Palm® OS gebaseerde persoonlijke mobiele apparaten. Om gegevens op verwisselbare opslagapparaten te beveiligen, integreert DeviceLock met de toonaangevende encryptie-producten van PGP, Lexar en TrueCrypt. Bovendien blokkeert DeviceLock de activiteiten van alle hardware-keyloggers.

Over DeviceLock, Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint device controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. DeviceLock beschermt nu 4 miljoen computers in meer dan 58.000 organisaties over de hele wereld. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië). Kijk voor meer informatie op http://www.devicelock.com.