Ingezonden persbericht


SP wil snel meer voorzieningen in Koolhoven

Tijdens een recent wijkbezoek van de SP aan de nieuwe wijk Koolhoven is door buurtbewoners een aantal aandachtspunten naar voren gebracht. Door deur-aan-deur-huisbezoek en een van tevoren verspreide buurtenquête is veel informatie verzameld. De SP-raadsfractie heeft op grond daarvan het college gevraagd om op korte termijn in overleg met buurtbewoners en hun kinderen de tijdelijke speeltoestellen in de wijk te vervangen door definitieve. Ook wil de SP een plek waar de oudere jeugd elkaar kan ontmoeten en jongerenwerk in deze wijk. Ook groen in de wijk, een afrastering langs het spoor en snelheidsbeperkende maatregelen in bijv. de Koolhovenlaan worden door veel bewoners gezien als een gemis.

Inwoners van Koolhoven geven volgens de SP aan dat deze door de gemeente als "groen" aangeprezen wijk helemaal niet zo groen is. Een plan voor Koolhoven met meer bomen en meer en aantrekkelijk groen is volgens de SP geen overbodige luxe. Raadslid Co Kastelijn die ook mee de wijk inging wil tevens meer aandacht van de gemeente voor veiligheid in de wijk: "Een groot veiligheidsaspect dat door veel buurtbewoners werd benoemd is het ontbreken van een afrastering langs het spoor ten noorden van de wijk. Kinderen kunnen nu vrij eenvoudig op het spoor terecht komen. Maar ook de grotere straten zoals de Koolhovenlaan zijn gevaarlijk. De gemeente moet daar snelheidsmaatregelen nemen."

Koolhoven is een nieuwe, jonge wijk die nog volop in ontwikkeling is. Buurtbewoners geven aan er begrip voor te hebben dat er nog veel voorzieningen ontbreken maar hebben volgens de SP wel behoefte aan deze elementaire voorzieningen.