Ingezonden persbericht


Gemeente moet bewoners Besterd serieus nemen bij bouwplannen

Op de hoek Besterdring/Besterdplein wil projectontwikkelaar Komar een appartementencomplex gaan bouwen van bijna 16 meter hoog. Dit complex moet 5 verdiepingen gaan tellen en 51 appartementen bevatten. Deze plannen hebben bij buurtbewoners veel bezwaren opgeroepen met betrekking tot verkeersveiligheid, geluidshinder, uitzicht, lichtinval, planschade en parkeerdruk. Noch de projectontwikkelaar, noch de gemeente is vooraf in overleg gegaan met buurtbewoners. De SP-raadsfractie wil van het college weten waarom dat niet is gebeurd.

Om de bouwplannen mogelijk te maken is het bestemmingsplan tot het uiterste opgerekt en zijn er vele ontheffingen verleend, bijvoorbeeld met betrekking tot de bouwhoogte. In afwachting van een hoorzitting waar het eerste deel van de bouwvergunning aangevochten wordt, is de tweede bouwvergunning reeds afgegeven.

In gesprekken met de SP hebben buurtbewoners aangegeven de indruk te hebben dat er een "spelletje" met hen gespeeld wordt waarvan zij de spelregels niet gekregen hebben. SP-raadslid Co Kastelijn: " Het niet betrekken van de buurt bij de nieuwe bouwontwikkelingen verdient geen schoonheidsprijs. Wij willen dat de gemeente alsnog op een serieuze manier kennis gaat nemen van de mening van de buurtbewoners over het project Malmö. En het is niet meer dan fatsoenlijk en normaal dat gemeente en projectontwikkelaar hen zo volledig mogelijk inlichten over de plannen". Kastelijn wil daarnaast dat die plannen nog eens tegen het licht worden gehouden en worden getoetst aan het vigerend bestemmingsplan.




Ingezonden persbericht