Ingezonden persbericht


()

Persbericht
7 juli, 2009

BWise en Tauw bieden gezamenlijke oplossing voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) compliance en risk management

's-Hertogenbosch, Nederland, 7 juli 2009 - BWise, marktleider op het gebied van governance, risk en compliance (GRC) software oplossingen en Tauw Group, engineers en consultants gespecialiseerd in het verbeteren en managen van milieuvraagstukken, infrastructuur en ruimtelijke ontwikkelingen, hebben vandaag aangekondigd hun oplossingen en services te bundelen in een samenwerkingsverband. Samen kunnen Tauw Group en BWise grotere organisaties helpen om hun VGM risico- en compliancemanagement te realiseren. Veel, internationale klanten vertrouwen al dagelijks op de BWise-oplossing voor hun GRC uitdagingen. Tauw Group vult BWise perfect aan op het gebied van VGM compliance en risk management door hun jarenlange ervaring en expertise op het gebied van VGM-due diligence en compliancemanagement projecten.

Klimaatveranderingen, milieuvervuiling, schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en de veiligheid en gezondheid van mensen zijn de voornaamste issues van dit moment. Het gevolg hiervan is dat bedrijven steeds meer verantwoording moeten en willen afleggen aan hun stakeholders. VGM-compliance (http://www.bwise.com/grc-challenges/health-environment-safety) wordt ook wel HSE-compliance (http://www.bwise.nl/uitdagingen/hse-management) genoemd. HSE staat voor Health, Safety en Environment. VGM-compliance en risk management (http://www.bwise.nl/uitdagingen/enterprise-risk) vragen om adequate audits, monitoring, evaluatie en verslaglegging. De samenwerking stelt elk type bedrijf in staat om VGM-risico's te verminderen op het niet-naleven van de VGM-voorschriften op corporate, site-, bedrijfsonderdeel- en zelfs op gebouwniveau.

()

Dhr. Bram de Borst, CEO Tauw Group en Dhr.
Robert Pijselman, CEO BWise

Pieter Heinstra van Tauw Group Corporate Services: "Industrieën met vele productiesites hebben moeite om overzicht te hebben en te houden over al hun HSE- of VGM-vergunningen en -standaarden én om compliant te zijn met al de complexe voorschriften waaruit de vergunningen zijn opgebouwd. Het nalopen van deze verplichtingen en rapporteren hierover wordt door onze gezamenlijk ontwikkelde VGM-template vereenvoudigd. Ook voorzien wij in een duidelijk VGM-risicoregister met ingebouwde questionnaires. Wij adviseren en begeleiden bedrijven ook bij hun site VGM-audits én bij het uitwerken in financiële corporate business consequenties".

Volgens Robert Pijselman, CEO bij BWise, "We zien organisaties worstelen om zowel op corporate als op continental en locaal niveau volledig geïnformeerd te zijn over alle milieu- en veiligheidsregelgevingen en het aantoonbaar daaraan voldoen. Met het BWise platform kunnen klanten alle VGM-risico- en compliance gerelateerde informatie verzamelen en dit consolideren naar corporate niveau. Tauw Group is expert in het ondersteunen van organisaties bij de ontwikkeling van een VGM management framework. We zijn erg trots op deze samenwerking, het biedt ons de mogelijkheid klanten een nog breder GRC platform te bieden".

# # #

Over BWise
BWise is een wereldwijde speler op het gebied van Governance, Risk en Compliance (GRC) software, gebaseerd op een sterk fundament vanuit business proces management. Sinds 1994 levert BWise haar klanten een geïntegreerde software oplossing om Corporate Governance, Enterprise Risk en Performance Management gestructureerd aan te pakken. Processen worden snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersmaatregelen gecommuniceerd via het web. BWise draagt bij aan het effectief voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Sarbanes-Oxley Act, Basel II en de Code Tabaksblat. Meer dan 300.000 gebruikers in meer dan 80 verschillende landen maken dagelijks gebruik van de BWise oplossing. Onder andere Aegon, TNT, Southern Company, Leapfrog, Crucell en Connexxion mogen wij tot onze klanten rekenen. BWise heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten en India. Voor meer informatie, bezoek: http://www.bwise.com.

Over Tauw Group
Tauw is een onafhankelijk Europees consulting en engineering bedrijf gespecialiseerd in het leveren van civiele ontwerpen, en in de verbeteren van de natuurlijke omgeving, van ruimtelijke ontwikkeling en van infrastructuur. De vooraanstaande reputatie in deze gebieden is verworven door onderzoek en ontwerp. In multidisciplinaire teams werken we aan projecten voor een breed scala aan opdrachtgevers: overheden, particuliere bedrijven en non-gouvernementele organisaties. Wij werken in een eigen netwerk met 30 regionale kantoren in zes landen van Europa, dus dicht bij onze klanten en hun dochterondernemingen. Onze adviseurs en ingenieurs vormen de kern van Tauw. We hebben een duidelijke, open en efficiënte organisatie, met goede arbeidsvoorwaarden. Dit komt tot uiting in de persoonlijke tevredenheid van onze medewerkers en de toewijding aan de organisatie en haar klanten. Meer informatie: http://www.tauw.com.




Ingezonden persbericht