Openbaar Ministerie


* >Tot vier jaar cel geëist voor gewapende overval Heiloo

Tot vier jaar cel geëist voor gewapende overval Heiloo

7 juli 2009 - Arrondissementsparket Alkmaar

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tot vier jaar cel geëist tegen vier mannen die op 22 januari van dit jaar een gewapende overval op een woning in Heiloo hebben gepleegd. Daarbij is bij het verlaten van het huis op de deur geschoten. De bewoner stond daar op dat moment achter. Hij raakte lichtgewond. Het is niet duidelijk of de verwondingen het gevolg zijn van het schieten of van het rondvliegend glas.

Het viertal besloot naar eigen zeggen in de avond spontaan de woning te overvallen. Op dat moment was een echtpaar thuis. Hun twee kinderen lagen boven te slapen. De vrouw wist te ontkomen, de man werd met het wapen bedreigd. De gemaskerde overvallers namen een mobiele telefoon en een portemonnee mee. Bij het verlaten van de woning werd op de deur geschoten.

Het Openbaar Ministerie neemt het de verdachten zeer kwalijk dat ze mensen in hun eigen woning, waar men veilig behoort te zijn, heeft overvallen en bedreigd. Ook het daadwerkelijk schieten richting de bewoner neemt het OM hoog op.

De officier van justitie heeft tegen de twee 23-jarige verdachten vier jaar cel geëist en tegen de twee 19-jarige verdachten vier jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk.

Uitspraak op 21 juli om 13.30 uur.