Ingezonden persbericht



Truckland lanceert samen met De Lage Landen: Truckland Lease

Eindhoven, 30 juni 2009 - Truckland Groep en De Lage Landen International B.V. zijn op 30 juni een gemeenschappelijke onderneming begonnen, genaamd Truckland Lease. Deze joint venture geeft Truckland de mogelijkheid om direct aan haar klanten een transportmiddel inclusief financiering aan te bieden.

De sterke positie van Truckland in de transportwereld in het westen en zuiden van het land en de gespecialiseerde kennis van De Lage Landen in deze sector is de basis voor een succesvolle dienstverlening. "Het doel van Truckland is om aan haar klanten een kwalitatieve one-stop-shop service te bieden. Daar hoort een goede financieringsoplossing onder een eigen vlag bij. Voorheen waren onze klanten aangewezen op de producten en diensten van derden, zoals banken en producenten. Vanaf vandaag kunnen we onze klanten nog gerichter van dienst zijn en alles onder één dak regelen, met één aanspreekpunt.", aldus Piet Dubbeld, directeur commerciële zaken bij Truckland Noord-Holland B.V.

De toekomst van Truckland Lease ziet Jan van Beek, directeur van Truckland Lease en afkomstig van De Lage Landen, rooskleurig in: "De markt bevindt zich op dit moment in moeilijke tijden. Maar in de toekomst zal het financieren van transportmiddelen alleen maar toenemen. Voor klanten is het dan belangrijk om zaken te doen met een stabiele, betrouwbare en financieel sterke organisatie. De Lage Landen is een 100% dochter van de Rabobank die een 'triple A' status heeft. Daarbij is De Lage Landen al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de transportbranche. Onder andere de ervaringen met DAF Financial Services, een gemeenschappelijke onderneming van DAF en De Lage Landen, zorgen ervoor dat er goede kennis is van de markt, het materieel, de behoeften en de wensen van de klanten. Het hieruit voortvloeiende vertrouwen geldt als een uitstekende basis in de contacten met de klanten van Truckland." legt Van Beek uit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van Beek, telefoonnummer 06-51282978 of via e-mail j.f.vanbeek@trucklandlease.nl Over De Lage Landen
De Lage Landen is een internationale aanbieder van hoogwaardige programma's op het gebied van activafinanciering. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf is een volledige dochter van de Rabobank Groep, een bedrijf met een Triple-A rating van Moody's en Standard & Poor's. De Lage Landen heeft kantoren en samenwerkingsverbanden in meer dan 35 landen wereldwijd. De onderneming specialiseert zich internationaal in activafinanciering en Vendor Finance, en concentreert zich op de bedrijfstakken: Transportation, Food & Agriculture, Healthcare, Office Equipment, Technology Finance, Financial Institutions, and Construction & Industrial. In Nederland biedt het bedrijf een breed pakket leasing- en (handels)-financieringsproducten aan. Tot zijn productenpakket behoren equipmentlease, auto- en bedrijfswagenlease, ICT-lease, consumer finance en factoring. De kracht van De Lage Landen in Nederland bestaat uit een snelle afwikkeling van leasecontracten en specialistische objectkennis in diverse branches. Het productenpakket van De Lage Landen wordt via de lokale Rabobanken alsook rechtstreeks afgezet. Sinds 2006 is Athlon Car Lease onderdeel van De Lage Landen Groep. Athlon Car Lease is een internationale aanbieder van operationele autoleasing, actief in acht landen in Europa. Vanaf januari 2007 is De Lage Landen het competentiecentrum van de Rabobank Groep op het gebied van consumenten krediet in Nederland. In 2008 boekte De Lage Landen een winst van E235 miljoen en groeide haar leaseportefeuille tot E23.3 miljard. Eind 2008 had De Lage Landen 4.965 werknemers in dienst. Meer informatie is te vinden op onze website: www.delagelanden.com. over Truckland
Truckland is een begrip binnen de markt voor bedrijfsvoertuigen. Met een breed geografisch netwerk van vestigingen richt Truckland zich op de levering en het onderhoud van bedrijfsvoertuigen en alles wat daarmee verwant is. Door de multi-brand filosofie is in principe iedere vervoerswens passend in te vullen. Dit door het combineren van merkengamma's, die in belangrijke mate complementair zijn aan elkaar.

Truckland telt momenteel 11 strategisch gelegen vestigingen in Nederland en België. Ieder van deze vestigingen voert een of meerdere van de Truckland merken, te weten: DAF, Ginaf, Iveco, Fiat en Mitsubishi Fuso. Waarbij de Truckland samenwerking zorgt voor een optimaal dienstenpakket naar de klant. De mobiliteit staat centraal en alle services en diensten sluiten daar naadloos op aan. Ongeacht of het om motoreenheden, getrokken materiaal of op- en aanbouwen gaat. Daarnaast heeft Truckland een eigen bedrijfsschool en eigen schadewerkplaatsen.

De kwaliteitseisen van de klant en dus ook van Truckland worden steeds hoger. Daarom zijn onze technici up-to-date (bij)geschoold en beschikt Truckland over certificeringen op het gebied van o.a.; Aboma/Keboma veiligheidsinspecties, APK en ADR, Tachograaf ijk en inbouwerkenning, Toll Collect, airconditioning en koelsystemen (STEK), VGM Checklist Aannemers (VCA), aluminium lassen en navigatieapparatuur.

Tevens biedt Truckland haar klanten de mogelijkheid om al het onderhoud onder te brengen in contractvormen. In het geval van een heel wagenpark wordt deze zorg voor reparatie en onderhoud ondergebracht in een beheersovereenkomst. Reparatie- en onderhoudscontracten worden afgesloten op individuele voertuigen en geven een duidelijk inzicht in de kosten van de betrokken zaken. Beiden hebben eenzelfde doel: Het beheersbaar houden van de kosten en een maximale inzet van het materieel.

Meer informatie op www.truckland.nl of op www.trucklandlease.nl


---- --