Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 12 juni 2009

Nieuw bestemmingsplan Oliemolenkwartier is klaar

Het Oliemolenkwartier in Amersfoort wordt het toekomstig hart van de creatieve economie in de stad. Het nieuwe bestemmingsplan voor het Oliemolenkwartier is aangepast en ligt tot en met 22 juli ter inzage. Het plan biedt de gemeente de mogelijkheid flexibel in te spelen op de vestiging van tijdelijke functies in de creatieve economie. Volgens de planning neemt de gemeenteraad eind 2009 een besluit over het nieuwe bestemmingsplan.

In het nieuwe bestemmingsplan kunnen op het terrein stapsgewijs (tijdelijke) gebouwen worden geplaatst, waarin zich ondernemingen uit de creatieve economie kunnen vestigen. Bovendien geeft het nieuwe bestemmingsplan Zandfoort aan de Eem de mogelijkheid om de komende jaren,tot 2023, op de huidige plek te blijven bestaan. Het gebouw Rohm & Haas mag uitbreiden, waardoor een aantal woonunits voor studenten verplaatst zal worden naar de Eemlaan. Op die plek komen er nog 36 studentenunits bij.

De gemeente organiseert op dinsdag 7 juli 2009 een inloopavond over het nieuwe bestemmingsplan en de ontwikkelingen in het Oliemolenkwartier. Tussen 18.00 en 20.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen in Zandfoort aan de Eem (Kleine Koppel 20/21) voor informatie en vragen.

Noot voor de redactie,