Akzo Nobel

Published: 12:00 16.06.2009 GMT+2 /Source: Akzo Nobel NV /AEX: AKZA /ISIN: NL0000009132

AkzoNobel in nieuwe serie op Discovery Channel

Vanavond begint op Discovery Channel een nieuwe serie met als titel Industrial Junkie. Elke week zal in een aflevering van 30 minuten - vaak op een extreme manier - gekeken worden naar enkele van 's werelds belangrijkste industriële processen. In één van de afleveringen maken de kijkers kennis met AkzoNobel's Intersleek(TM) 900 "go-faster" scheepsverf.

De AkzoNobel aflevering is gewijd aan de revolutionaire aangroeiwerende verf die wordt geleverd door het merk International Paint. In het programma wordt verteld waarom scheepsbouwers Intersleek 900 gebruiken om hun gigantische zeeschepen te coaten en de hoeveelheid werk die daarmee gemoeid is.

De verfaflevering is op de Nederlandse televisie te zien op 7 juli om 21.30 uur. Andere landen volgen later. Dit betekent dat honderden miljoenen mensen in ongeveer 60 landen binnenkort te weten komen hoe Intersleek 900 wordt toegepast op enkele van de grootste schepen ter wereld en waarom het een belangrijke rol speelt in het veeleisende zoutwatermilieu.

De opnamen voor de aflevering over AkzoNobel scheepslakken vonden plaats tijdens twee dagen in oktober vorig jaar, toen een ploeg van Discovery Channel een van onze locaties in het Verenigd Koninkrijk en een scheepswerf in Duitsland bezocht. In de uitzending zien we presentator en techneut Jonny Smith aan het werk op een schip bijna drie keer zo groot als de Titanic. "Het verschil tussen Industrial Junkie en eerdere shows is dat ik daadwerkelijk help bij het maken/bouwen van de betreffende items", aldus Smith.

Intersleek 900 werd geïntroduceerd in 2007 en is gebaseerd op een gepatenteerde fluoropolymeertechnologie. Het product is bedoeld om de aangroei van zeeorganismen op scheepsrompen tegen te gaan en biedt aanzienlijk grotere brandstofbesparingen dan kunnen worden bereikt met producten op siliconenbasis. Het is uitzonderlijk glad en kan ook worden toegepast op schepen die niet sneller varen dan tien knopen.

Andere programma's in de reeks Industrial Junkie gaan over wegen, explosieven, vrachtwagens, vliegtuigen, glas en olie.


- - -


Noot voor de redactie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2008 bedroeg de totale omzet ¤15,4 miljard. Wij zijnn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"(TM).