Gemeente Tilburg

Opknapbeurt centraal busstation

Werkzaamheden starten 7 juli

Het centraal busstation, de belangrijkste 'halte' van Tilburg, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Om die reden wordt het busstation opgeknapt. De werkzaamheden starten op dinsdag 7 juli 2009 en vinden zowel overdag als s' nachts plaats om het busstation in bedrijf te kunnen houden. De nadruk van deze opknapbeurt ligt op het vergroten van de toegankelijkheid en de veiligheid voor de reizigers van het openbaar busvervoer. Ingrijpende wijzigingen vinden pas over een jaar of vier plaats als het hele busstation vernieuwd wordt. Aan het opknappen van het huidige busstation betaalt de provincie Noord Brabant mee.
Planning
Het centrale busstation wordt in twee fasen opgeknapt. De eerste fase betreft het aanpassen van de perrons voor het streekvervoer aan de noordkant. Deze werkzaamheden starten op dinsdag 7 juli 2009 en kunnen zowel s' nachts als overdag plaatsvinden. s' Nachts wordt gewerkt van 19.00 uur tot 06.00 uur in de ochtend. Er wordt gewerkt van maandagochtend tot en met zaterdagochtend.
In fase twee worden de perrons voor het stadsvervoer aan de zuidzijde aangepakt. Deze werkzaamheden starten rond 22 juli en eindigen op vrijdag 11 september 2009. Van 31 juli tot en met 31 augustus wordt er vanwege de bouwvakvakantie niet gewerkt. Inhoud van de werkzaamheden
De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

* verhogen perrons: alle perrons worden verhoogd zodat iedere reiziger gemakkelijker kan instappen;

* nieuw bushokjes en ander meubilair: er worden nieuw bushokjes, bankjes en prullenbakken geplaatst zodat de halten beter bruikbaar worden;
* verlichting: er komt extra openbare verlichting om de veiligheid te vergroten;
* geleidelijnen: er worden geleidelijnen aangebracht voor mensen met een visuele handicap;

* reisinformatieborden: er worden reisinformatieborden geplaatst die aankomst en vertrektijden van de bussen aangeven.
Het busstation blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor iedereen. Veolia stelt tijdens het opknappen een steward beschikbaar die het verkeer in goede banen zal leiden en reizigers kan informeren.
Overlast
Aangezien er overdag en s' nachts gewerkt wordt bestaat de kans dat er overlast wordt ervaren door omwonenden en/of reizigers van openbaar vervoer. Dit zal vooral in de eerste twee nachten zijn omdat er dan zaagwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Meer informatie