Yneke Vocking ambassadeur van www.puurgezond.nu


IJSSELSTEIN, 20090707 -- Ze is bekend van televisieprogramma's als de Afvallers XXL en schreef verschillende boeken over gezond eten en leven. Yneke Vocking is de nieuwe ambassadeur van http://www.puurgezond.nu. `Wie genoeg beweegt, heeft ook meer zin in gezond eten. Een half uur bewegen per dag is echt een lachertje', zo vindt ze.

Www.puurgezond.nu is een website die laat zien dat gezond eten helemaal niet zo ingewikkeld is. Wie kiest voor pure producten - zoals groenten, fruit, noten, zuivel en vis - krijgt vanzelf een prima basis. De Puur Piramide laat bovendien zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn.

Yneke Vocking: `Ik kan me helemaal vinden in de visie van Puur Gezond. Zorg gewoon dat je eten goed is! Als je alleen maar calorieën zit te tellen, ga je voeding als een soort vijand zien.' Bij gezond leven hoort natuurlijk ook beweging. De sportieve Yneke is zelf een enthousiast fietser en hardloper. Ze vindt de huidige adviezen over bewegen tekort schieten: `Per dag wordt een half uur aanbevolen, maar dat vind ik echt een lachertje. Dat advies is nattevingerwerk. Je hebt minstens een uur per dag nodig. Wie genoeg beweegt, merkt effect op alle fronten. Je hebt meer energie, slaapt beter, zit lekkerder in je vel, hebt ook meer zin in gezond eten. En dan ontstaat een positieve spiraal.'

Naast Yneke Vocking zijn ook topkok Eric van Veluwen, kookboekenschrijfster Yolanda van der Jagt en Flow-hoofdredacteur Irene Smit ambassadeur van PuurGezond. Op de website staan dagelijks nieuwsitems, columns en recepten over puur en gezond leven. Elke twee weken wordt een gratis nieuwsbrief verzonden aan abonnees.