Don Quichot in Holland podium voor windsymposium op de Maasvlakte


Vechten voor windmolens op en naast het toneel

ROTTERDAM - MAASVLAKTE, 20090704 -- Op initiatief van de NWEA creëerde theatermaker Bert Barten Don Quichot in Holland op het uitgestrekte terrein van de Slufter op de Maasvlakte, een voorstelling waarin duurzame energie centraal staat. Op 7 juli 2009 organiseert het Rijk in samenwerking met de VNG, IPO, NWEA, ODE en diverse natuur- en milieuorganisaties in deze unieke setting een windsymposium in het kader van het nationale winddebat.

Over het Windsymposium
De organisatoren werken samen om windenergie op land te realiseren en om ook op de lange termijn een zorgvuldige doorgroei van windenergie op land mogelijk te maken. De samenwerking tussen initiatiefnemers, energieorganisaties, overheid en natuur- en milieuorganisaties is noodzakelijk om enerzijds tot een goede planologische beoordeling te komen, en anderzijds ook om windmolens daadwerkelijk geplaatst te krijgen. Het programma zal bestaan uit verschillende workshops en speeches van de ministers van de betrokken ministeries, Jacqueline Cramer (VROM) en Maria van der Hoeven (EZ, per video).

Over Don Quichot in Holland
Met uitzicht op windturbines is nog tot en met 12 juli Don Quichot in Holland te zien, een spektakel waarin duurzame energie - met name windenergie - centraal staat.
Met deze theatervoorstelling beoogt NWEA windenergie positief onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Ook de ministeries van VROM en Economische Zaken participeren financieel. Don Quichot is vooral bekend als strijder tégen windmolens. Maar de dwalende Don Quichot, die zichzelf als nobele edelman ziet, komt in deze voorstelling in Nederland tot inkeer en wordt een vechter vóór windenergie.

Extra nachtvoorstelling
Wegens groot succes is er nog een extra nachtvoorstelling gepland op 12 juli om 23.55.

Gratis naar de locatie
Openbaar vervoer per bus naar en van de locatie is gratis.
Vertrek van station Zuidplein 18:15 en 20:00. Op 12 juli vertrekt de bus om 22.00 uur.

Kaarten en meer informatie: www.donquichot.eu
TopTicketLine: 0900 - 300 5000 (45 cpm)

"Don Quichot in Holland" maakt onderdeel uit van de Rotterdamse Zomerfestivals. Van mei t/m september elk weekend wat te doen, en vaak nog gratis ook"

http://www.donquichot.eu





Ingezonden persbericht