Dienstenbond CNV

Nieuws

7 juli 2009

Principeakkoord sociaal plan AD Nieuwsmedia en PCM

Onlangs spraken we met u over de pijlers van een sociaal plan voor AD Nieuwsmedia en PCM Uitgevers. Tijdens de ledenvergaderingen zijn er veel vragen gesteld over de pijlers, over het hoe en wat van het sociaal plan en werd er kritiek geuit op de keuzes die de bedrijven hebben gemaakt. We hebben uw vragen en kritiek naar voren gebracht tijdens de verdere gesprekken met uw werkgever. Een en ander heeft ertoe geleid dat op 2 juli 's avonds laat een principeakkoord is gesloten over een sociaal plan. De uitkomst leggen we nu ter stemming aan u voor.

Uitleg op de werkvloer
Tijdens een aantal bijeenkomsten (die CNV Media en FNV Kiem samen zullen organiseren) zullen we het plan komen uitleggen in de bedrijven. Omdat de ledenvergaderingen op korte termijn en in een kort tijdsbestek moesten worden georganiseerd en vanwege de vele branden in de branche, is er voor gekozen dat een van ons (bestuurders) de uitleg komt geven. Wij hopen op uw begrip hiervoor.
Hieronder volgt de planning van bijeenkomsten:
o Grafisch bedrijf Rotterdam: 13 juli om 21.30 uur en 14 juli om 8.00 uur
o Grafisch bedrijf Amsterdam: 10 juli 15.30 uur en 13 juli om 15.00 uur
o ADNieuwsmedia Marten Meesweg: 8 juli om 15.00 uur o Init Amsterdam: 8 juli om 9.30 uur
o Nieuwsdruk Den Haag: 9 juli om 15.15 uur.

Hoe zat het ook al weer?
In onze vorige Info en tijdens de verschillende bijeenkomsten hebben we al uitgelegd hoe het sociaal plan er uit gaat zien. Er is sprake van een aantal mogelijkheden.
o een werknemer die plaatsmaakt, krijgt een vergoeding mee die gebaseerd is op de kantonrechtersformule 2008 en waarbij de C-factor is bepaald op C=0,9
o er kan ook gekozen worden voor een ZZP-constructie (voor degene die voor zichzelf wil beginnen). Dan is de vergoeding C=0,7 met daarnaast werkopdrachten met een waarde van 0,3
o tijdens de boventalligheidsfase kan er worden gekozen voor direct vertrek, waarbij de vergoeding C= 0,8 bedraagt. Voor de drukkerijen geldt een uitzondering; Bij verlies van werkgelegenheid als gevolg van de samenvoeging van drukkerijen, wordt in geval van boventalligheid de vertrekpremie C=0,9.
o er kan ook worden gekozen voor het bemiddelingstraject van werk naar werk; dan is de vergoeding C= 0,5, wordt er gedurende maximaal 12 maanden samen met u geprobeerd om u naar ander werk te bemiddelen (waarde: C= 0,55) en als dat niet gelukt is, dan ontvangt u nog eens 0,3; u bent vrijgesteld van werk. De totale schadeloosstelling is nooit meer dan 28 maanden.
o ook tijdens de boventalligheidsfase kan nog worden gekozen voor de ZZP-constructie op dezelfde manier als bij het 2e sterretje beschreven.
o er is een scholingsbudget van maximaal 5000 euro o voor ouderen (geboren voor 1950) is er een regeling waarbij het inkomen tot aan de pensioengerechtigde leeftijd wordt aangevuld tot 80% (bovenop VUT)
o voor ouderen geboren na 1950 is er een regeling die er in voorziet dat het dienstverband voortduurt tot de 60-jarige leeftijd; daarna is er een aanvulling op WW en IOW tot aan het pensioen. De uitkering is 85% bruto gegarandeerd, indien het budget toereikend is.

Verbeteringen
We hebben een aantal belangrijke verbeteringen bewerkstelligd, zoals
1. ADN en PCM stellen zich garant voor de inkomensregeling voor oudere werknemers (dus als er bijv. iets verandert/verslechtert in de WW, dan heeft dat geen gevolgen voor u).

2. het begrip passende functie: op dit moment staat er nog dat bij verschil in standplaats het als niet-passend wordt beschouwd als de afstand tussen woonplaats en nieuwe standplaats meer dan 80 km bedraagt; dat wordt 60 km. Verder staat er dat het niet passend is als de afstand tussen woonplaats en standplaats tenminste 30 km meer gaat bedragen dan voorheen; dat wordt 20 km.

3. verder hebben we afgesproken dat eventueel bestaande vakantierechten worden uitbetaald aan werknemers die geboren zijn voor 1950 en die gebruik willen maken van de ouderenregeling
4. eenmaal vetorecht bij keuze passende arbeid

Overig
Helaas hebben we ook een kleine verslechtering moeten accepteren: bij ontslag na gebruikmaking van de bemiddelingsfase of de ouderenregeling wordt een afscheidsbedrag toegekend ter hoogte van 70% van de laatstgenoten jubileumvergoeding.
Wel hebben we kunnen tegenhouden dat de PT en de afbouw ploegentoeslag bij veranderde ploegendienst zou worden verrekend.

En dan nog dit
De peildatum voor het bepalen van de ontslagvolgorde is 1 september 2009. Verder hebben we afgesproken dat de plaatsmakersregeling gedurende minimaal 10 werkdagen wordt opengesteld (geldt voor ADN).

Reactie
Gelet op de a.s. reorganisatie bij ADN en de onzekerheid waarin de werknemers daar verkeren, vragen we u om direct te reageren via het bijgaande reactieformulier. We hebben afgesproken dat we proberen om op 17 juli de ledenraadpleging afgerond te hebben.

Vragen en informatie
Voor vragen kunt u (het liefst via de mail) contact opnemen met bestuurder Aletta Bulsink (a.bulsink@remove-this.cnvdibo.nl).