Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Vanaf eind juli 27 avonden topvoetbal bij de NOS

Met Been, Jans en Beenhakker als nieuwe analisten voor de Champions League

Na de kwalificatierondes van eind juli, start in september voor de 32 overgebleven voetbalteams het 'echte werk' in de Champions League; de groepsronde. De indrukwekkende lijst van deelnemers in de Champions League competitie van 2009/2010 is dit jaar aangevuld met een aantal interessante debutanten, waaronder AZ Alkmaar.

De NOS kan dit Champions League- seizoen een nog groter en uitgebreider pakket bieden aan wedstrijden en uitzendingen. "Dit jaar zijn er meer avonden Champions League bij de NOS. Op TV betekent dit dat we, zowel op de dinsdagavond als de woensdagavond live wedstrijden èn samenvattingen kunnen uitzenden. Daarnaast bieden we de finale van de Super Cup aan", aldus mediadirecteur van de NOS, Jan de Jong. "Verder zijn alle rechten verworven voor radio, mobiel en internet mèt 'video on demand' ".

Vanaf 30 juni starten de eerste kwalificatierondes van de Champions League. Voor Nederland kan F.C. Twente zich nog plaatsen, maar de ploeg uit Enschede zal eerst door de kwalificatierondes moeten komen. Hun eerste wedstrijd vindt plaats op 28 of 29 juli, afhankelijk van de uitkomst van de andere wedstrijden. De NOS zendt deze wedstrijd live uit. De eerste twee teams uit iedere groep gaan door naar de knock-out ronde, om uiteindelijk in de laatste rondes te strijden om een plek in de finale, die op 22 mei 2010 in Madrid wordt gespeeld.

Naast de vaste analisten Youri Mulder en Ronald Waterreus, die ook komend seizoen weer van de partij zijn, verwelkomen we ook nieuwe gezichten aan tafel: Mario Been, de hoofdtrainer van Feyenoord, wordt op de woensdag ingezet bij de Champions League-wedstrijden op Nederland 3. Net als zijn collega bij F.C. Groningen, Ron Jans, die op de dinsdagavonden aan tafel aanschuift. Leo Beenhakker, technisch adviseur bij Feyenoord zal zo nu en dan ook aanschuiven. Met Guus Hiddink is de NOS nog in gesprek over zijn bijdrage als analist aan tafel. Anders dan vorig jaar zitten er dit keer bij de wedstrijden twee analisten aan tafel in plaats van één.

De finale van de Super Cup wordt gespeeld op vrijdag 28 augustus in Monaco tussen de winnaar van de Champions League, Barcelona tegen de winnaar van de UEFA Cup, Shakhtar Donetsk. De NOS zendt deze wedstrijd live uit.

--- einde persbericht ---