Belgacom

Persbericht

1
Antwerpen, 8 juli 2009

Belgacom TV lanceert 'anne': gloednieuwe tv-zender met 'muziek van bij ons' Vandaag heeft Belgacom de nieuwe zender 'anne' feestelijk gelanceerd in Antwerpen, in aanwezigheid van minister-president Kris Peeters en tal van Vlaamse artiesten. 'anne' is een exclusieve digitale televisiezender binnen het basisaanbod van BelgacomTV. De hele dag kunnen de kijkers clips, muziekspecials en concerten zien van Vlaamse artiesten. Voor deze nieuwe Vlaamse zender werkt Belgacom samen met de Vlaamse Media Maatschappij.

Voortaan kunnen de klanten van Belgacom TV op een nieuwe exclusieve digitale televisiezender terecht voor 'muziek van bij ons': 'anne' wordt uitgezonden op kanaal 15 in Vlaanderen (kanaal 69 in Brussel, en kanaal 235 in Wallonië) en maakt deel uit van het basisaanbod van Belgacom TV.
De hele dag vindt de kijker er clips, muziekspecials en concerten van Vlaamse artiesten in een moderne hedendaagse vormgeving.

Samenwerking met de VMMa
Voor deze nieuwe Vlaamse clipzender doet Belgacom een beroep op faciliteiten en content van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). De voorbije 20 jaar was vtm de vaste stek van heel wat Vlaamse artiesten, en o.a. met 'Tien om te Zien' heeft vtm de Vlaamse muziekbusiness op de kaart gezet. Ook in grote shows als Idool, Star Academy en X-factor werd heel wat Vlaams talent door vtm ontdekt en groot gemaakt De Vlaamse showbizzwereld krijgt nu met 'anne' een formule die 24u op 24, 7 dagen op 7 muziek van eigen bodem bij de mensen brengt. Zo krijgen artiesten als Natalia, Laura Lynn, Belle Perez, Christoff, Clouseau en zovele anderen...een tweede thuishaven. Naast de gevestigde waarden is er ook veel nieuw talent, en dat verdient gehoord te worden. Belgacom biedt dat talent graag een eigen podium binnen haar grote zenderaanbod. De VMMa biedt de content, Belgacom TV zorgt ervoor dat de zender in bijna heel België te zien is, ook dus door Vlamingen die in Wallonië wonen.

Vierde verjaardag van Belgacom TV
Belgacom TV biedt deze zender in de week van haar vierde verjaardag aan haar intussen 555.000 klanten (of zowat 1,5 miljoen kijkers). Belgacom TV is al beschikbaar voor 87% van de bevolking. 66,2 % van de bevolking (of zowat 75% van de klanten van Belgacom TV) kan HD-kwaliteit ontvangen (extra scherp beeldformaat en een uitstekende geluidskwaliteit). Belgacom TV staat in de top 3 van de snelst groeiende en meest innovatieve IPTV platformen ter wereld. Het is van bij het begin de bedoeling geweest om het aanbod voortdurend uit te breiden. Digitale tv biedt zoveel meer dan analoge tv. Er zijn de zenders, er is het ruime filmaanbod, het video-op-aanvraagaanbod, er zijn concerten, 1ste klasse voetbal met de Jupiler Pro League (9 LIVE matchen per weekend). Belgacom TV zal het zenderaanbod verder blijven uitbreiden en verbeteren.

Meer info: www.anne.be alsook www.belgacomtv.be

***

Meer informatie (voor journalisten) op de persdienst Jan Margot: +32 2 202 85 01 of +32 475 58 50 37
Frédérique Verbiest: +32 2 202 99 26 of +32 476 60 60 10 Haroun Fenaux: +32 2 202 48 67 of +32 476 60 03 33 Florence Coppenolle: +32 2 202 40 23 of +32 476 83 89 15 Meer info: www.belgacom.com
Persblog van de Belgacom Groep: http://bgpa-nl.skynetblogs.be/ Volg ons op Twitter: http://twitter.com/belgacom_press