Ingezonden persbericht

TEUN VAN VLIET COACHT HERSENTUMORPATIëNT / LOTGENOOT!

Driebergen - Je bent 38 jaar en je hoort dat je ongeneeslijke hersenkanker hebt. Dit overkwam Nico Faaij, in de bloei van zijn leven, vader van twee dochtertjes van nu 3 en 5 jaar oud. Maar hij blijft het leven zien als een uitdaging. Om dit te bewijzen zal Nico deze zomer, op zaterdag 8 augustus voor sponsorgeld de beroemde Tourberg Alpe d'Huez beklimmen op de step.

Hersentumoren zijn de 2e vorm van kanker onder kleine kinderen en jong volwassenen. Nico: `Ik wil toekomst voor patiënten met deze ongeneeslijke kankersoort die te veel en te snel levens beëindigd. Hiervoor is veel onderzoek nodig en onderzoek kan slechts plaatsvinden bij voldoende financiële middelen. Ik ben al druk aan het trainen om de berg op te komen, en hoop dat heel veel mensen mij willen helpen mijn doel te behalen door mijn stepactie te sponsoren.` Er gaan al 8 steppers met Nico mee, uit Nederland, België en Frankrijk en voormalig profwielrenner Teun van Vliet, zelf ook hersentumorpatiënt, helpt Nico bij de training en geeft hem tips hoe om te gaan met zijn energie. Teun van Vliet heeft zelf, toen hij nog gezond was, menigmaal de Alpe d'Huez op de fiets beklommen. Hij helpt Nico daarom ook maar wat graag!

`Het gaat niet om de kansen die je krijgt, maar om de keuzes die je maakt` zegt Nico.`Ik maak de keuze om niet als slachtoffer door te leven, maar optimistisch, bruisend, vechtend en creatief verder invulling te geven aan het leven. Om nog steeds een voorbeeld te mogen zijn voor mijn opgroeiende dochters, ondanks mijn zeer beperkte levensverwachting. Het leven heeft ondanks mijn diagnose nog heel veel uitdagingen." Vol goede moed blijft Nico daarom fulltime aan het werk, en zoekt hij naarstig naar sponsors om zijn missie te behalen: ¤ 50.000 euro voor een onderzoek naar een cocktailtherapie van eiwitremmers voor hersenkanker. De professoren van het Erasmus MC Rotterdam wachten al jaren op geld. Ik wil dat ze na mijn beklimming van de Alpe d'Huez kunnen beginnen! Het is de hoogste tijd dat deze nagenoeg ongeneeslijke kanker ook een genezende behandeling krijgt.

Teun en Nico vechten door en zijn nu volop bezig met de nieuwste uitdaging 'Steppen Tegen Kanker' Wil je hun ook sponsoren om zo te supporten de top van de berg te halen? Zie voor de sponsorpakketten op de site: www.SteppenTegenKanker.nl. Een financiële bijdrage voor Nico en Teun kunt u ook direct overmaken op rekening 1364.68.942 t.n.v. St. STOPhersentumoren.nl o.v.v. "Teun en/of Nico". Al vanaf 1 euro kun je sponsoren en vanaf 250 euro krijgt uw bedrijfslogo al een plaatsje op de site! Voor vragen over sponsoring of andere informatie mail dan naar info@SteppenTegenKanker.nl