Gemeente Teylingen

Teylingen stelt parkeerfonds in

08 juli 2009

De gemeente Teylingen stelt een parkeerfonds in voor de bebouwde kom van Sassenheim, Voorhout en Warmond. Het parkeerfonds biedt initiatiefnemers van ruimtelijke plannen die niet kunnen voldoen aan de gestelde parkeernorm de mogelijkheid om parkeergelegenheid af te kopen. De gemeente realiseert dan met de aangewende bedragen elders parkeerplaatsen.

Ruimtelijke plannen

Bij de (her)ontwikkeling van woningen, winkels, kantoren, bedrijven en overige voorzieningen moet gezorgd worden voor voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein. De gemeente geeft geen bouwvergunning af als een bouwwerk niet voldoet aan de aangegeven norm voor parkeergelegenheid. Als niet aan de parkeernorm binnen het bouwplan wordt voldaan, is afkoop van de parkeernorm mogelijk. Hiervoor stelt de gemeente een parkeerfonds met parkeerreglement in waarin de projectontwikkelaar dan een bepaald bedrag stort op basis van het parkeerreglement. Met de ontvangen bijdrage legt de gemeente binnen vijf jaar het aantal berekende parkeerplaatsen elders aan. De gemeente maakt gebruik van een berekening om het juiste aantal parkeerplaatsen te bepalen.

CROW richtlijn

De gemeente Teylingen maakt voor de berekening van het aantal parkeerplaatsen gebruik van de CROW richtlijn. Meer informatie over deze richtlijn staat op de website van het CROW: www.crow.nl/asvv.

Raad beslist in september

Het Parkeerreglement Teylingen lag van 22 april tot en met 3 juni 2009 ter inzage in het gemeentekantoor. Tijdens deze inspraakprocedure zijn geen zienswijzen ingediend. Op 2 september behandelt de commissie Ruimte dit beleid. Daarna gaat het op 17 september naar de gemeenteraad.