Deelgemeente Charlois Rotterdam

Van Zuidwijk naar Gambia: Sport- en muziekspektakel in sporthal Asterlo

Voorzitter van de deelgemeente Dick Lockhorst trapte op zaterdag 4 juli om 10.00 uur de eerste wedstrijd van een acht uur durend voetbaltoernooi af. Buiten op het marktplein werd ondertussen de hele dag door tal van artiesten en dansgroepen opgetreden. De presentatie werd verzorgd door hét gezicht van TV Rijnmond: Roel Pot. De baten zijn bestemd voor het goede doel: Desert-Cops, een groep politiemensen die geld inzamelt voor de gezondheidszorg in Gambia.

Voorzitter Dick Lockhorst trapt 's ochtends een acht uur durend voetbaltoernooi af in sporthal Asterlo (foto: Fotopersbureau Cor Vos). Aan het einde van de dag maakte dagelijks bestuurder Lionel Martijn de totale opbrengst van het toernooi bekend, maar liefst: 7.500,-. Donaties zijn gedaan door onder andere de winkeliersvereniging en woningcorporatie Vestia. Tevens hebben alle deelnemende partijen, organisatoren en artiesten belangeloos aan het spektakel meegewerkt. Port en Recreatie stelde de sporthal gratis ter beschikking.

Desert-Cops

In het Afrikaanse Gambia moeten artsen en verpleegkundigen vaak honderden kilometers afleggen om bij een zieke patiënt, artsenpost of ziekenhuis te komen. Medische hulp komt daardoor vaak te laat.

Desert-Cops wil hierin verandering aanbrengen. Met hulp van vele sponsors en donateurs, willen zij voldoende geld bijeenbrengen voor de aanschaf van tien goede tweedehands motoren en zeven terreinwagens. Deze brengen zij in het najaar zelf naar de stad Banjul. Ze vertrekken op 17 oktober voor een rit van ruim zevenduizend kilometer. Met de opbrengsten van zaterdag 4 juli kan een terreinwagen aangeschaft worden.