Gemeente Nieuwegein


* persberichten >

* geslaagd festival nieuwegein bruist!

Geslaagd Festival Nieuwegein Bruist!

woensdag, 8 juli 2009

De organisatie van festival Nieuwegein Bruist! is tevreden over het verloop van het festival dat afgelopen weekeinde plaatsvond in Park Oudegein te Nieuwegein. Het driedaagse festival trok naar schatting ruim 15.000 bezoekers.

Lekker zomerweer en een ontspannen sfeer kenmerkten het festival, een initiatief van de gemeente Nieuwegein en vijf Nieuwegeinse organisaties. Drie dagen lang stond Park Oudegein in het teken van muziek, dans, sport en spel, cultuur en eten en drinken. Vrijdagavond was er een jongerenprogramma onder de noemer ´Megagein´. De avond begon rustig met een optreden van een aantal Nieuwegeinse dj´s en rappers. Daarna was het de beurt aan de Amsterdamse zanger Gio en een drive-in show van Radio 538.

Wereldrecord verbroken

Zaterdag volgde rond het middaguur de officiële opening door burgemeester Cor de Vos. De burgemeester verkeerde in gezelschap van gasten uit het Poolse Pulawy en het Namibische Rundu, de twee steden waarmee Nieuwegein een stedenband onderhoudt. Zij plantten met elkaar een ´herinneringsboom´ter ere van 15 jaar stedenband en deden daarna enthousiast mee aan de recordpoging fietsbel-bellen. Burgemeester Cor de Vos: "Nieuwegein Bruist! is een groen festival. Een onderdeel daarvan is dat we promoten met de fiets en OV naar het festival te komen. Deze recordpoging onderstreept dat groene karakter." Met maar liefst 992 bellers werd het oude record van 885 bellers overtroffen.

Digitale aanpak slaat aan

Om papier te sparen vond de promotie van het festival vooral via digitale communicatiemiddelen plaats (radio, tv, website, Hyves en Twitter). Dat daarmee is voorzien in een behoefte blijkt uit de cijfers. De website http://www.nieuwegeinbruist.nl/ werd in de laatste week gemiddeld 600 keer per dag bezocht; het programma in totaal ongeveer 6000 keer. Er waren 47 volgers op Twitter, die het festival vervolgens ook weer in hun eigen netwerk onder de aandacht brachten. De Hyvespagina van Nieuwegein Bruist! is 644 bekeken en het filmpje ter promotie van het wereldrecord fietsbellen 529. Bijzonder is dat het filmpje door anderen ook weer op hun eigen site is geplaatst. Ook tijdens het festival werd er lustig op los getwitterd en werden meerdere filmpjes gemaakt die vervolgens op You Tube zijn gezet. Een aantal van die reacties staan op www.nieuwegeinbruist.nl

Incidenten

Incidenten deden zich tijdens het festival niet voor en zowel de beveiliging als de mensen van de Eerste hulp hoefden niet veel in actie te komen. Verder is massaal gehoor gegeven aan de oproep om het festivalterrein met de fiets te bezoeken. De twee gratis en bewaakte fietsenstallingen waren voortdurend vol.

Programma

Van jazz, pop tot ramrock. Het hele weekend door waren er optredens van diverse bandjes. Ieder bandje trok zijn eigen publiek. Elders op het festivalterrein werd gesport. Op de vijver voeren modelboten, terwijl kinderen zich in het kinderdorp vermaakten op de springkussens en vlotten bouwden op de ijsbaanlocatie. Op het podium van de Parkdagen aan de andere kant van het festivalterrein keken en luisterden bezoekers naar een showballet en een optreden van leerlingen van het Anna van Rijn College. Eerder op de avond stegen onder het toeziend oog van honderden bezoekers luchtballonnen op.

Zondag was een uitzonderlijk warme dag. Veel bezoekers zochten de schaduw op of vertoefden op een van de terrasjes. Het multiculti-restaurant van Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN) trok zowel zaterdag als zondag een kleine honderd bezoekers en was daarmee een groot succes. Zondagmiddag leek zich even noodweer aan te dienen, maar dat trok snel over. Tot laat in de avond bleef het zwoel in Park Oudegein. Met een wervelend optreden sloot de groep STEREO Nieuwegein Bruist! af.

Meer informatie?

Zie www.nieuwegeinbruist.nl