Gemeente Son en Breugel


Taxibedrijf IJsselsteden trekt zich terug uit aanbesteding leerlingenvervoer

Aanbieder IJsselsteden aan wie de aanbesteding van leerlingenvervoer in Son en Breugel voorlopig werd gegund, heeft zich teruggetrokken
---

Het management van het bedrijf heeft aan de gemeente laten weten van deze opdracht af te zien door de maatschappelijke commotie die over de voorlopige gunning aan IJsselsteden ontstond.

Het bedrijf vreest door die commotie geen eerlijke kans te hebben om het leerlingenvervoer in Son en Breugel in goede banen te leiden. Dat zou niet in het belang zijn van de betrokken kinderen, hun ouders, noch in het belang van de gemeente en het bedrijf zelf. Het college van B&W respecteert de keuze van IJsselsteden.

Het gemeentebestuur blijft verder zorgvuldig de procedure voor een aanbesteding vervolgen.
De regels van aanbesteding geven aan dat daardoor de voorlopige gunning overgaat naar de inschrijver die als tweede uit de aanbesteding komt. Dat is taxionderneming De Vier Gewesten.

In de vergadering van de Gemeenteraad van 25 juni 2009 heeft het College een motie overgenomen, waarmee een nader onderzoek dient te worden ingesteld naar de financiële positie en referenties van de top 3 onder de aanbieders. Door het wegvallen van IJsselsteden zullen alleen nog de gegevens van nummer 2 en nummer 3 worden onderzocht.

De ouders van de leerlingen die van het taxivervoer gebruik gaan maken, zijn per brief over de terugtrekking van IJsselsteden geïnformeerd. Zodra het financiële onderzoek is afgerond en de referenties zijn nagetrokken, kan definitief een aanbieder voor het leerlingenvervoer worden aangewezen. De verwachting is dat dit nog tijdig voor de start van het nieuwe schooljaar kan geschieden.

De gemeente heeft de ouders laten weten dat zij graag een klankbordgroep van ouders wil instellen, die periodiek de kwaliteit van de uitvoering van het vervoer met de vervoerder en de gemeente bespreekt.