Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 juli 2009

Winkeldief aangehouden
Enschede
Op dinsdagmorgen 7 juli heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal aan de Kalanderstraat in Enschede.

Het personeel merkte de diefstal op via camerabeelden van de winkel. Hierop was te zien hoe een man rond 10.20 uur een flesje parfum wegnam. De man op de beelden werd door agenten herkend en men startte een onderzoek.

Op de Nijverheidstraat zagen agenten de man lopen en wisten hem aan te houden. Bij de man, een 34-jarige Enschedeër, werd het gestolen parfumflesje aangetroffen. De Enschedeër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij is een veelpleger. (2009007382)

Twee mannen aangehouden voor drugsbezit Enschede
Dinsdag 7 juli rond 10.25 uur werd de politie door een getuige gealarmeerd over een drugsdeal aan de Veldhoflanden in Enschede, waarbij twee mannen betrokken waren. Aan de hand van het opgegeven signalement zijn agenten op zoek gegaan naar het duo en wisten de twee in dezelfde straat aangehouden. De mannen, 21 en 45 jaar oud en woonachtig in het Duitse Dulmen, hadden één kilogram hasj bij zich. De drugs werden in beslag genomen en het duo is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009007392)

Invordering rijbewijs
Vroomshoop
Woensdag 8 juli rond 01.45 uur controleerden surveillerende agenten een automobilist op de Koningin Beatrixlaan in Vroomshoop. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,43 promille uit. Het rijbewijs van de man, 38 jaar en woonachtig in Vroomshoop, werd ingevorderd. (2009007700)

Inbreekster op heterdaad betrapt Enschede
Een 21-jarig vrouw uit Enschede is gisteren rond 17.30 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Pluimstraat in Enschede. De vrouw was via het dakraam de woning binnengetreden. De bewoners hadden de Enschedese opgemerkt en wisten haar, net voordat ze de woning trachtte te verlaten, in de kraag te vatten. De vrouw had op dat moment een laptop van de bewoners in haar handen. Ze werd overgedragen aan de politie. Ze werd aangehouden terzake diefstal en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009007625)

Aanrijding, drie auto's afgesleept, weg 2 uur afgesloten

Haaksbergen

Bij een aanrijding in Haaksbergen zijn dinsdagmiddag 7 juli drie auto's zwaar beschadigd geraakt. Twee personen raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis en de weg was twee uur lang voor alle verkeer afgesloten.

Dinsdagmiddag 7 juli werd om ongeveer 16.00 uur een aanrijding gemeld op de Hengelosestraat in Haaksbergen. Bleek dat bij de aanrijding in totaal drie voertuigen betrokken waren geweest. Een 24-jarige automobilist uit Haaksbergen reed over de Hengelosestraat in de richting van Beckum. Voor hem reed een 26-jarige automobiliste, ook uit Haaksbergen. Zij wilde linksaf slaan en remde daarom. De 24-jarige zag dit te laat en reed achterop de auto van de 26-jarige. De auto van de 24-jarige schoot door de aanrijding door naar de andere weghelft en kwam frontaal in aanrijding met een uit de tegenovergestelde richting komende 58-jarige Haaksbergse automobilist. De brandweer is ter plaatse geweest om de 26-jarige automobiliste uit haar auto te halen. Zij en de 58-jarige automobilist zijn met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Alle drie de voertuigen zijn afgesleept en doordat de weg gedeeltelijk niet gebruikt kon worden, is het verkeer via respectievelijk de Schaddenweg en de Rondeelweg omgeleid. Rond 18.00 uur was de Hengelosestraat weer vrij. (2009007626)

Auto op kop in de sloot, glad wegdek mogelijk oorzaak

Hengelo

Door vermoedelijk een glad wegdek raakte dinsdagmiddag 7 juli een automobilist in Hengelo van de weg en kwam op de kop in de sloot terecht. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Dinsdagmiddag 7 juli omstreeks 14.20 uur werd gemeld dat er op de Beneluxlaan in Hengelo een auto op de kop in de sloot terecht was gekomen. Bleek dat een 72-jarige automobilist uit Weerselo gaande in de richting van de Slangebeekweg in een bocht naar rechts uit de bocht was gevlogen en in de sloot terecht was gekomen. De 72-jarige is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat het wegdek van de Beneluxlaan door vermoedelijk de regen nogal glad was geworden en dit mogelijk ook de oorzaak is geweest dat de automobilist van de weg is geraakt. (2009007537)

Brandweer haalt dak van auto, bestuurder gewond naar ziekenhuis

Losser

Twee automobilisten uit Enschede kwamen dinsdagmiddag 7 juli om ongeveer 17.10 uur met elkaar in aanrijding op de kruising Hogeboekelweg met de Broekhoekweg in Losser. Beiden staken achter elkaar de kruising over waarbij een 29-jarige te snel was en de achterkant van een 63-jarige automobilist raakte. Bleek dat deze laatste pasgeleden in het ziekenhuis was geopereerd aan een nekhernia waardoor er geen risico werd genomen. De brandweer kwam ter plaatse en haalde het dak van de auto van de 63-jarige waarna deze door de ambulance kon worden overgebracht naar het ziekenhuis. De opengeknipte auto is afgesleept. (2009007651)

Bestuurder scootmobiel in aanrijding met personenauto

Hellendoorn

Een bestuurder van een scootmobiel uit Nijverdal kwam dinsdagavond 7 juli in Hellendoorn in aanrijding met een automobilist.

Werd dinsdagmiddag 7 juli rond 19.15 uur gemeld dat op een kruising Boomcateweg - Mozartlaan in Hellendoorn een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 78-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Nijverdal, rijdend op de Boomcateweg, over wilde steken en daarbij een 25-jarige automobilist, ook uit Nijverdal, die over de Mozartlaan reed over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg en de 78-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009007649)

Afdelingbureaus Enschede West en Noord gesloten tijdens bouwvak Enschede
Tijdens de bouwvak, van 20 juli tot en met 16 augustus, zijn twee afdelingbureaus in Enschede gesloten, te weten Enschede West en Enschede Noord. De bureaus van de afdelingen Binnenstad, Enschede Zuid en Enschede Oost nemen de werkzaamheden waar. Op www.politie.nl/twente vindt u een overzicht van alle openingstijden van de politiebureaus in de regio Twente tijdens de zomervakantie.

tel.: 053-4555588


---- --