Gemeente Haaren


Mevrouw Maij-Weggen

Bezoek Mevrouw Maij-Weggen

Klik hier voor vergroting.

P1010048.JPG

Op woensdagochtend 8 juli bracht de Commissaris van de Koningin een afscheidsbezoek aan onze gemeente. Per 1 oktober 2009 gaat mevrouw Maij- Weggen met pensioen.

De commissaris sprak met het college van B&W onder andere over jeugdbeleid. Zij benadrukte de noodzaak dat kinderen en jongeren de juiste zorg krijgen. Omdat de gemeente Haaren enerzijds op Tilburg gericht is en anderzijds op Den Bosch, is er soms wat onduidelijkheid over de jongerenzorg. Mevrouw Maij zal dit aankaarten bij de verantwoordelijke Gedeputeerde.

Burgerparticipatie was onderwerp van gesprek. Mevrouw Maij was verheugd te horen dat het gemeentebestuur er in de afgelopen jaren veel werk van heeft gemaakt om de deuren van het gemeentehuis open te zetten en de burgers bij de beleidsvorming te betrekken.

Op het gebied van internationale samenwerking ligt Haaren een flinke stap voor op de meeste overige, kleine en grotere, gemeenten. De commissaris juicht internationale samenwerking toe. Ze was onder de indruk van de ontplooide initiatieven en activiteiten en vindt dat de gemeente Haaren een voorbeeldfunctie heeft op het gebied van internationaal beleid.

Uiteraard waren woningbouw en planvorming aandachtspunt. De commissaris zei het fijn te vinden dat de woningbouw weer op gang wordt gebracht.

Ook de veiligheid kwam aan de orde, waarbij de nadruk lag op de onveilige situaties op en rondom de N65. Mevrouw Maij verbaasde zich erover dat er nog steeds geen fietsbrug is die een veilige oversteek voor de schoolkinderen garandeert. Zij vindt dat die brug op korte termijn gerealiseerd moet worden en beloofde daarvoor vóór het einde van haar ambtsperiode de nodige stappen te zetten richting Rijkswaterstaat.

Met de fractievoorzitters / vertegenwoordigende raadsleden van onze gemeente sprak de commissaris vooral over de noodzaak tot samenwerking met andere gemeenten. Ze benadrukte dat kleinere (buur) gemeenten samenwerking met elkaar moeten zoeken om de taken, die door decentralisatie van het Rijk naar de gemeenten worden toegeschoven, goed op te kunnen vangen.

Zowel de Commissaris van de Koningin als de gesprekspartners waren zeer tevreden over het prettige verloop van het bezoek