Ingezonden persbericht


Persbericht

Vianen, 8 juli 2009

Autodesk Live 2010- en NedInfra-bijeenkomst van Autodesk en NedGraphics zeer succesvol

Autodesk, de aanbieder van 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft op 18 juni jongstleden samen met reseller NedGraphics het jaarlijkse Autodesk Live event georganiseerd. NedGraphics is producent en leverancier van ontwerp- en geografische informatiesystemen voor de publieke en de grond-, weg- en waterbouwsector. Tijdens het event werd dan ook een aantal belangrijke thema's en softwarepakketten op geo- en GWW-gebied behandeld.

Autodesk Live 2010 is georganiseerd in het Aviodrome te Lelystad en trok opvallend veel nieuwe geĂŻnteresseerden. De bezoekers kregen een breed scala aan geo- en GWW-gerelateerde onderwerpen gepresenteerd. Zo werden bijvoorbeeld de nieuwe functionaliteiten in AutoCAD Map 3D 2010 en AutoCAD Civil 3D 2010 gedemonstreerd, en was er ruimschoots aandacht voor de NLCS, oftewel de nieuwe Nederlandse CAD-standaard voor de GWW-sector, en voor de WION, de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten. Aan de hand van de NedInfra Suite, een serie civieltechnische oplossingen voor AutoCAD Civil 3D en AutoCAD Map, werd bovendien inzicht gegeven in het werken met deze nieuwe standaard en de WION.

"Tijdens de verschillende sessies werd duidelijk hoe krachtig de veelzijdige en hoogwaardige AutoCAD Map- en AutoCAD Civil 3D-applicaties kunnen zijn, zeker als je ze combineert met de lokale oplossingen en kennis", aldus Garmt Zuidema, commercieel directeur van NedGraphics. Hij vervolgt: "De civieltechnische markt is volop in beweging, en je ziet dat een gemakkelijke, snelle en gestructureerde werkwijze steeds meer van belang is. Vandaar dat we ook de nieuwe richtlijn NLCS en de wetgeving WION behandelden, die in belangrijke mate zullen bijdragen aan een eenduidige informatievoorziening tussen opdrachtnemers en opdrachtgevers."

Dat de onderwerpen van het event 'leven', kwam duidelijk tot uiting door de vele gesprekken die spontaan op gang kwamen tussen de aanwezigen uit de verschillende organisaties en disciplines. Ingenieurs, aannemers, vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, rijksoverheden en waterschappen, zaten zowel tijdens de sessies als in de pauzes met elkaar rond de tafel om de praktijkgerichte en daardoor zeer nuttige informatie met elkaar te bespreken. Ook de live demo's vielen zeer in de smaak. Zo werd op overtuigende wijze de kracht gedemonstreerd van geo-informatie in AutoCAD Map, en werd aangetoond dat het met AutoCAD Civil 3D mogelijk is om binnen 5 minuten een kruispunt of rotonde te ontwerpen. Ook werd het werken conform de Nederlandse standaarden uit de doeken gedaan door middel van de NedInfra Suite-oplossingen, waarbij speciale aandacht uitging naar de controlefuncties.

Ook voor Autodesk was het event zeer geslaagd. "Dit soort gelegenheden is een ideale manier om GWW- en geo-professionals op de hoogte te brengen van wat er speelt op het civieltechnische vakgebied en de oplossingen en services die resellers als NedGraphics hiervoor bieden voor het voetlicht te brengen", vertelt Bas Reichgelt, Geospatial Channel & Strategic Sales manager van Autodesk. "En zeker op een locatie als het Aviodrome, waar je het nuttige met het aangename combineert. We zien dan ook allemaal uit naar de volgende NedGraphics-dag, die voor dinsdag 22 september 2009 gepland staat."


---