Eneco

Nieuwe generatie oplaadpunten op groene stroom

NRGSPOT

Rotterdam, 10 juli 2009 - Vrijdag 10 juli stopt Rik Grashoff, wethouder Participatie, Cultuur en Milieu van de gemeente Rotterdam, de stekker in de nieuwe generatie NRGSPOT, het oplaadpunt voor elektrisch klein vervoer bij de bewaakte fietsenstalling op de Meent in Rotterdam. Hij doet dit samen met Douwe Kras, lid Raad van Bestuur van Eneco en Huub Snellen, Algemeen Directeur Sparta. Eenzelfde oplaadpunt wordt die dag in gebruik genomen bij de bewaakte fietsenstalling Capelsebrug.

Opladen met je OV-chipkaart

De nieuwe generatie oplaadpunten voor het klein vervoer leveren Ecostroom van Eneco en gebruikers kunnen hun e-fiets of e-scooter opladen met de OV-chipkaart, ontwikkeld samen met de RET. Opladen is tot januari 2010 gratis, de OV-chipkaart dient tot die tijd als identificatiemiddel. In september volgen nog twee openbare oplaadpunten. Afhankelijk van het succes van deze pilot, komen er daarna op nog meer locaties in Rotterdam oplaadpunten. Eerder al werden twee grotere oplaadpunten in gebruik genomen op de Wilhelminapier en de Karel Doormanstraat. Op de Karel Doormanstraat kunnen ook elektrische auto's opgeladen worden. Landelijk willen Eneco en Sparta in 2010 meer dan 800 NRGSPOTS geplaatst hebben.

Veilig en milieuvriendelijk

Met de nieuwe generatie NRGSPOT van Eneco, Sparta en Rotterdam Climate Initiative, wordt een toegankelijke, veilige en betrouwbare mogelijkheid geboden om elektrisch te fietsen of met de scooter te reizen. De fiets of scooter wordt bij het opladen bewaakt en wordt geheel opgeladen voor de terugrit naar huis. Daarnaast bezorgt een elektrisch vervoermiddel geen geluidsoverlast, geen CO2-uitstoot en geen uitstoot van fijnstof. Grashoff is erg blij met de nieuwe oplaadpunten. "Er zijn al veel inspanningen voor schoon vervoer in de stad en ook dit geeft weer letterlijk en figuurlijk een impuls aan duurzame mobiliteit. Het is belangrijk om het aantal oplaadpunten in bewaakte fietsenstallingen snel uit te breiden om zo grootschalig gebruik van e-fietsen en e-scooters te stimuleren."
Bron: Eneco