Gemeente Hulst


Persbericht - 03.07.2009

Opening dorpsbos Vogelwaarde

Aan de oostkant van Vogelwaarde, tussen de Grafelijkheid en de Margaretsedijk, is een nieuw dorpsbos aangelegd. Dit bos wordt op vrijdag 10 juli 2009 officieel geopend. De openingshandeling wordt om 16.30 uur door wethouder Clen de Kraker verricht. Dit gebeurt door de picknickplaats in het bos daadwerkelijk in gebruik te nemen. Aansluitend maken de aanwezigen een rondgang door het nieuwe dorpsbos.

De aanleg van het dorpsbos maakte onderdeel uit van de reconstructie van Rapenburg ter hoogte van Hoefijzerfabriek Kerckhaert BV. Daarbij is ook de fabriek beter ingepast in het landschap. Door de aanleg van het dorpsbos is het bedrijf aan de achterzijde uit het zicht ontnomen.

Het dorpsbos is voorzien van een halfverhard pad. Langs dat pad zijn een tweetal verblijfruimtes aangelegd en is een waterpoel gerealiseerd. Tussen de verschillende bospercelen liggen graspaden. Het bos is openbaar en iedereen kan er van genieten. Hiermee is een wens van de Dorpsraad Vogelwaarde in vervulling gegaan. Met de realisatie van het bos was een bedrag van circa 45.000,-- gemoeid.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl