Gemeente Dongen

Nieuwe rotonde Middellaan-Westerlaan vrijdag 10 juli open

Publicatiedatum: 6-7-2009

De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Middellaan-Westerlaan verlopen zo voorspoedig, dat de gemeente de rotonde op vrijdagmiddag 10 juli al kan openstellen voor het verkeer. Eerdere planningen gingen uit van 31 juli. We zijn heel blij dat we drie weken eerder klaar zijn en dus drie weken minder overlast veroorzaken. Vanaf vrijdag 10 juli om 15.15 uur kan iedereen Dongen weer vlot in en uitrijden via een prachtige turbo-rotonde, aldus wethouder Ad Stoop.

Uitnodiging
De wethouder nodigt alle Dongenaren van harte uit om een kijkje te komen nemen. Op 10 juli opent wethouder Ad Stoop samen met burgemeester Simone Dirven-van Aalst, medewerkers van de gemeente, de aannemer BAM Wegen, Vevon en medewerkers van Gfk Panelservices Benelux en kinderen van kinderdagverblijf De Hummelhoeve de rotonde.

Wilt u de rotonde van heel dichtbij bekijken, zonder dat er verkeer over heen rijdt? U bent op 10 juli van harte welkom vanaf 13.30 uur. U kunt dan een eindje over de rotonde lopen en uitleg krijgen van de betrokken medewerkers. Tussen 14.00 en 15.00 uur vinden de officiële openingsactiviteiten plaats aan de Westerlaan; ter hoogte van kinderdagverblijf De Hummelhoeve.

Om 15.15 uur geeft de wethouder het startsein; dan verwijdert Vevon, het bedrijf dat de omleidingsroute heeft verzorgd, de dranghekken. Het verkeer kan vanaf dat moment gebruik maken van de nieuwe rotonde. Alleen het noordelijk deel van de Westerlaan blijft nog even afgesloten in verband met de openingsactiviteiten.

Komt u met de auto? Parkeer deze dan niet op de Middellaan, want zodra Vevon de omleidingsroute intrekt, staat u midden op de weg. Het beste kunt u uw auto in de Westerlaan parkeren. En mocht u in staat zijn om met de fiets komen, dan is dat natuurlijk nog prettiger!

Vervolgwerkzaamheden
Wethouder Ad Stoop spreekt graag zijn dank uit aan inwoners, ondernemers en bezoekers van Dongen: Met dit project hebben we overlast veroorzaakt. We moesten omrijden en op sommige punten in Dongen en in Oosteind is het heel druk geweest. Dank voor uw begrip. Er staat iets moois tegenover: we hebben nu een prachtige nieuwe entree voor Dongen, passend bij het markante gebouw van Gfk panelservices Benelux. Het werk is nog niet helemaal klaar. We gaan de locatie de komende tijd netjes maken. Het middeneiland is al ingezaaid met gras. BAM Wegen gaat de noodweg verwijderen en na de zomervakantie gaan we een geluidsscherm realiseren en bollen planten. Overlast proberen we zoveel mogelijk te voorkomen; omrijden is in ieder geval niet meer aan de orde.

Download hier de nieuwsbrief