Gemeente Lopik

Computerregeling voor kinderen van uitkeringsgerechtigden

Voor middelbare scholieren is een computer onmisbaar. Het inkomen van het gezin moet kinderen niet belemmeren in hun schoolprestaties. Om achterstand bij kinderen te voorkomen, heeft de gemeente Lopik een computerregeling ingesteld. Hiermee kunnen computers voor kinderen van uitkeringsgerechtigden worden aangeschaft.

Tegenwoordig kunnen kinderen op de middelbare school niet meer zonder een computer. Scholen bieden roosters aan via internet en verwachten dat kinderen werkstukken via mail versturen en gebruik maken van internetbronnen. Het inkomen van het gezin moet kinderen niet belemmeren in hun schoolprestaties en maatschappelijk functioneren. De gemeente Lopik zet zich in voor alle kinderen en vindt dat zij gelijke kansen moeten hebben.

Om achterstand bij kinderen van uitkeringsgerechtigden te voorkomen, heeft de gemeente Lopik een computerregeling ingesteld. Voor 2009 stelt de raad EUR 10.000,- beschikbaar. De Stichting Leergeld zal de computerregeling gaan uitvoeren namens de gemeente Lopik.