Nieuwe radarinstallaties maken scherper Buienradar beeld

10/07/2009 10:19

Buienradar.nl

Buienradar breidt radarinstallaties uit van 2 naar 11

Buienradar zet radar 3 uur vooruit

Nieuwe radarstations voor Buienradar

Nieuwe radarinstallaties vergroten bereik Buienradar

ARNHEM - De website Buienradar voegt 9 radar locaties toe aan het maken van de neerslagbeelden. Met de 2 radar locaties die op dit moment worden gebruikt komt het totaal op 11. Door het toevoegen van meer locaties worden de beelden scherper, het bereik groter en kan de radar verwachting met 1 uur worden verlengd naar 3 uur.

Buienradar is bezig met een ombouw van haar radarbeelden. Niet alleen worden er nieuwe radar locaties gebruikt. Ook infrarood satelliet beelden worden meegenomen in de buienradar plaatjes.

De nieuwe beelden zijn een samenwerking tussen Buienradar en Aeolis. Het is onderdeel van een aantal stappen tot het nog verder verbeteren van de radarbeelden.

"Door het combineren van meer radarstations en satelliet ontstaat een unieke combinatie waardoor de neerslag rondom Nederland beter zichtbaar wordt en daarmee de radarverwachting ook beter en langer kan. De komende maanden gaan we het nog verder uitbreiden door ook waarnemingen van onze bezoekers via het 360.org netwerk toe te voegen. We willen voorop blijven lopen als het gaat om het verzamelen en tonen van actueel weer. Deze uitbreiding is daar een goed voorbeeld van" aldus Edwin Rijkaart van Buienradar.

De nieuwe radar beelden zijn te vinden op http://www.buienradar.nl/3uur

Een overzicht van de radar locaties staan op: http://www2.buienradar.nl/radarnetwerk.gif

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Edwin Rijkaart

edwin@buienradar.nl

06-53248315





http://www.buienradar.nl