Gemeente Gilze en Rijen

Burgerschouwen in uw wijk

Samen werken aan een prettige leefomgeving!

De Gemeente Gilze en Rijen streeft naar een vastgestelde kwaliteit van de openbare ruimte. Samen met u willen wij werken aan een prettige leefomgeving. Wij zij n benieuwd naar uw mening en verwachtingen over uw wijk. Wat vindt u goed en wat kan volgens u beter? Wij nodigen u daarom uit om mee te doen aan de burgerschouw.

Om de kwaliteit van de openbare ruimte in het oog te houden voeren wij twee keer per jaar een schouw uit. In deze schouw meten wij onder andere de hoeveelheid zwerfafval in plantsoenen, onkruid op verharding en beschadigingen op meubilair. De resultaten van de schouw vergelijken wij met de gewenste kwaliteit die de gemeenteraad heeft vastgesteld.

Wat vragen wij van u?
U maakt dagelijks gebruik van de openbare ruimte. U wilt een schone en veilige woonomgeving waarin speeltoestellen en straatmeubilair heel zijn. Daarom nodigen wij u uit om samen met ons de kwaliteit van de openbare ruimte te beoordelen. Samen met u pakken wij de plekken aan die niet voldoen aan de vastgestelde kwaliteit.

De burgerschouw is samen met ons....

* twee keer per jaar de wijk in;

* de kwaliteit in uw wijk meten;

* knelpunten zien en vaststellen;

* oplossingen bedenken en uitvoeren.

Hoe werkt een burgerschouw?
Onze medewerkers begeleiden u bij het meten van de kwaliteit in de openbare ruimte. Daarvoor gebruiken wij een speciaal formulier waarop alle onderdelen van de schouw staan. Tijdens de schouwrondes kunt u ook vertellen wat u dagelijks tegenkomt in uw wijk.

Doe mee en meld u aan voor de burgerschouw!
Bent u minder tevreden over onkruidbestrijding op straten en stoepen? Of over de kwaliteit van bankjes, speeltoestellen en afvalbakken? Doe dan mee aan de burgerschouw!

Het aanmeldingsformulier vindt u naast de spandoeken bij de gemeentebalie, in de Boodschap in Rijen en in de Schakel in Gilze.

Ook op onze internetsite kunt u een aanmeldingsformulier invullen. U kunt het formulier vinden bij Wijken en Veiligheid, wijk- en buurtbeheer, burgerschouw.

Schoffelcontract
Wilt u zelf nog meer invloed hebben op de uitstraling van uw woonomgeving?

Sluit dan met ons een "schoffelcontract" af. U kunt dan samen met buurtgenoten zelf het onderhoud van uw woonomgeving doen. Wij betalen daarvoor een vergoeding die u kunt gebruiken voor een buurtbarbecue. Wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met mevrouw C. van Leeuwen op telefoonnummer 0161-290114.

Datum bericht: 10 juli 2009