Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden wegens autodiefstal

Publicatiedatum: 10-7-2009 11:00:30

ARNHEM - Op de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem heeft de politie donderdagavond 9 juli een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens autodiefstal. De man wordt ervan verdacht eerder op de dag bij een benzinestation aan die straat een auto te hebben gestolen.

Rond half vijf werd bij de politie gemeld dat er bij het benzinestation een onbekende man aan de haal was gegaan met de auto van een klant. Agenten stelden een onderzoek in en meenden aan de hand van het signalement de Dordrechter te herkennen. Later op de avond zagen ze de man rijden, waarop hij werd aangehouden. De gestolen auto werd op de Geleenstraat in de wijk Presikhaaf teruggevonden. De Dordrechter is voor onderzoek in verzekering gesteld. (011196)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Roemenen opgepakt op verdenking van skimming

Publicatiedatum: 10-7-2009 10:51:37

ARNHEM - De politie heeft donderdagmiddag 9 juli op het Cloekplein in de wijk Presikhaaf in Arnhem twee mannen met Roemeense nationaliteit opgepakt op verdenking van diefstal door middel van skimming. Skimming is het illegaal kopiëren van pinpasgegevens waardoor men bankrekeningen kan plunderen.

De politie kwam de mannen op het spoor na een melding van een verdachte situatie, waarbij twee mannen met een bestelauto zich regelmatig zouden ophouden bij het winkelcentrum. Agenten besloten daarop enige tijd te posten en troffen op een gegeven moment de bewuste bestelauto aan. Toen twee mannen erbij kwamen grepen de agenten in en wilden hen controleren. Beiden zetten het echter op een lopen en gooiden een tas van zich af. Daarin bleek onder meer een camera te zitten waarvan bekend is dat die bij skimming wordt gebruikt. De agenten wisten de beide mannen te achterhalen en aan te houden. De twee, 20 en 27 jaar oud, zijn voor onderzoek ingesloten. Hun auto is in beslag genomen.
(011192)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---