Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 10-07-2009

Aanrijding letsel

VLEUTEN Op de Landschapsbaan vond donderdagavond 9 juli een aanrijding tussen een personenauto en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Rond 21.10 uur reed een 41-jarige automobilist uit Maarssen vanaf de rotonde op de Eurpopaweg in de richting van de Veldhuizerweg. Ter hoogte van de kruising Landschapsbaan kwam hij, door nog onbekende oorzaak, in botsing met een 16-jarige jongen uit Almere op zijn fiets.

De jongen raakte onder andere gewond aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. Om te achterhalen wat de oorzaak van de aanrijding was, moest de automobilist een ademanalyse op het politiebureau afleggen. Deze wees 210 ug/l uit. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Nachtegaalstraat heeft de politie op donderdag 9 juli twee personen aangehouden, omdat zij een diefstal hadden gepleegd.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.35 uur dat een man en een vrouw zich verdacht gedroegen. Via de bewakingscameras werd gezien dat het tweetal een groot aantal cosmeticaproducten in hun tas stopte. Bij de kassa werd alleen een blikje frisdrank afgerekend. Op het moment dat zij de winkel wilden verlaten, werden zij aangesproken door het personeel.

De vrouw rende hierop terug de winkel in en gooide de inhoud van de tas, artikelen voor bijna 800,-, leeg bij de schappen. Toen zij aangehouden werd, verzette zij zich hevig door te bijten en te knijpen. De man verzette zich ook tijdens de aanhouding. De politie kwam ter plaats en nam de twee, een 25-jarige man en een 17-jarig meisje uit Utrecht en Enschede, voor verhoor mee naar het bureau.

Man aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT Donderdagmorgen 9 juli heeft de politie op de Kaap Hoorndreef een man aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 08.10 uur zagen agenten een man op een fiets over de Kaap Hoorndreef rijden. De fiets was niet voorzien van een slot. Hierop besloten de agenten de man en zijn fiets te controleren. Via de meldkamer bleek dat de fiets in 2008 gestolen was. De 35-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en de fiets in beslag genomen. De man verklaarde dat hij de fiets enkele maanden geleden op een braderie gekocht had.

Juwelier overvallen
UTRECHT De politie heeft donderdagochtend 9 juli een 24-jarige man uit Servië en een 30-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een juwelier aan de Choorstraat.

Die morgen rond 11.45 uur komen drie mannen de winkel binnen. Ze hielden het personeel onder schot en sloegen de vitrines kapot. Ze pakten daar de sieraden en horloges uit en stopten die in een sporttas. Vervolgens gingen ze er met de buit vandoor en stapten bij een wachtende medeplichtige in de auto waarmee ze gekomen waren. Dat was een zwarte Audi A4.

De gealarmeerde politie zag de auto rijden in de omgeving en zette de achtervolging in. De auto werd tot stoppen gedwongen op de Nobelstraat. Op dat moment zat nog slechts 1 van de verdachten in de auto. Hij werd geboeid en naar het politiebureau overgebracht. De andere verdachten waren kennelijk eerder uit de auto gesprongen. Een van hen werd circa een half uur later door de politie aangetroffen op de Weerdsingel Oostzijde. Ook hij werd geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Naar de derde en vierde verdachte en naar de buit is de politie nog op zoek.

De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.