Gemeente Nieuwegein


Wethouder Breuer wordt burgemeester in Werkendam

vrijdag, 10 juli 2009

De Nieuwegeinse wethouder Carla Breuer is door de gemeenteraad van Werkendam voorgedragen als de nieuwe burgemeester van deze gemeente. Dit werd donderdag 9 juli bekend. Naar verwachting vindt 18 september de installatie plaats in een bijzondere raadsvergadering in Werkendam.

Wethouder drs. C.G.J. Breuer (1972) is sinds 2002 namens het CDA wethouder in twee achtereenvolgende Nieuwegeinse colleges van B&W. In de huidige collegeperiode heeft ze de portefeuilles economie, werk en inkomen, volksgezondheid, cultuur, musea en monumenten, personeel en organisatie, dierenwelzijn. Ook is ze wijkwethouder en projectwethouder voor de structuurvisie en het Natuurkwartier.

Wethouder Breuer: "Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal in en voor Nieuwegein heb mogen doen. En trots op de resultaten die we als college samen met de stad hebben weten neer te zetten. Maar ik heb nu ook heel veel zin in deze stap naar de prachtige gemeente Werkendam."

De voordracht van de gemeenteraad van Werkendam wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Formeel is de benoeming definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is.

Het college van Nieuwegein wenst wethouder Breuer veel succes bij deze nieuwe en eervolle stap in haar carrière.