Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT VIJF PERSONEN AAN VOOR DIEFSTAL

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen hebben vijf jongeren aangehouden voor diefstal van twee fietsen en voor vernieling. Getuigen hadden in de nacht van woensdag op donderdag, rond één uur gezien dat vijf jongeren zich verdacht ophielden bij een fietsenstalling Capelsebrug. Toen de politie aan kwam rijden zagen zij drie jongens en één meisje weglopen met twee fietsen. Ook zagen zij dat er enkele fietsen waren vernield. Zij spraken het groepje aan en al snel bleek dat de fietsen niet van hen waren. De vier, drie jongens van 17- en 15 jaar en een meisje van 16 en allen afkomstig uit Ouderkerk aan den IJssel, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Korte tijd daarna kon nog een vijfde verdachte worden aangehouden. Ook hij was afkomstig uit Ouderkerk aan den IJssel en 18 jaar oud.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN
VLAARDINGEN - Surveillerende politiemensen hebben donderdagavond rond half elf het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige Nieuwerkerker.
De man reed met een snelheid van 190 kilometer per uur de surveillerende politiemensen voorbij. Zij zetten de achtervolging in en de snelheidsduivel kon worden achterhaald en op de A20 ter hoogte van Schiedam aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR HELING

SCHIEDAM - Tijdens een verkeerscontrole, die werd gehouden op de Nieuw-Mathenesserstraat, werden donderdagavond, rond acht uur, twee mannen aangehouden voor heling.
Nadat de auto voor een routine controle aan de kant van de weg was gezet viel het de politiemensen op dat er veel nieuwe goederen in de auto lagen, van pannensets tot huidverzorgingsmiddelen. Toen één van de drie inzittenden er plotseling vandoor rende was de argwaan gewekt. De twee overgebleven inzittenden, beiden 38 jarige Rotterdammers en bekenden van de politie, werden aangehouden voor heling van de goederen en overgebracht naar een politiebureau.


* GETUIGENOPROEP AFVALDUMPING
OUDDORP - Voor de tweede keer in korte tijd is door een onbekende gevaarlijk afval gedumpt, dit keer op een schoolplein. Het afval, zeven lege jerrycans van een gewasbeschermingsmiddel, werd maandagavond rond acht uur gevonden op een schoolplein aan de Wilhelminaweg. Voor zover bekend was er op dat moment nog niemand met het vergif in aanraking geweest. De jerrycans zijn veiliggesteld.
Omdat het niet de eerste keer is dat dit gebeurt en omdat het dumpen van dergelijk afval een gevaar kan vormen, is de politie op zoek naar informatie om de dader van deze afvaldumping te achterhalen.
Dus, als u informatie heeft over de dader of als er u iets opgevallen dat de politie kan helpen deze zaak op te lossen, neemt u dan contact op met het Wijkteam Goeree-Overflakkee via telefoonnummer 0900-8844 of via 'M' Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000


* GEWOND NA AANRIJDING
TINTE - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. Een 17-jarige bromfietser uit Rockanje reed donderdagavond rond tien uur over de Colinslandsedijk in de richting van Tinte. Hij reed hier niet op het fietspad terwijl dit wel verplicht is. Op een zeker moment verloor hij de controle over het stuur waardoor hij ten val kwam. Hij gleed tegen een personenauto aan die op dat moment in tegengestelde richting reed. Door de aanrijding liep de jonge bromfietser letsel op aan zijn benen. Hij is overgebracht naar het Acaciaziekenhuis voor controle.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN VOOR HELING SCOOTER

ROTTERDAM-CENTRUM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben donderdagmiddag, rond half zes, een 15-jarige Rotterdammer aangehouden voor heling van een scooter. De scooter was weggenomen vanaf de Schiekade. Op het Stroveer werden twee jongens lopend aangetroffen, één met een fiets en de andere met een scooter die voldeed aan de beschrijving van het weggenomen exemplaar. Nadat de twee daarop werden aangesproken, kon degene met de scooter geen overtuigende verklaring geven hoe hij aan de scooter was gekomen. Hij is aangehouden voor heling en naar een politiebureau gebracht.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BELEDIGING
ROTTERDAM-CENTRUM - Politiemensen hebben een 22-jarige Dordtenaar bekeurd voor het dragen en tonen van een mes. Getuigen hadden vrijdagmorgen vroeg, rond half vijf gezien dat hij er op de Delftsestraat mee 'liep te zwaaien', maar niemand had zich bedreigd gevoeld of deed aangifte.
De man was het met de bekeuring niet eens en begon de politiemensen te sarren. Na diverse vorderingen dat hij zich moest verwijderen achtte hij het nodig één van de politiemensen uit maken voor kankerlul. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar heeft de Dordtenaar na een goed gesprek zijn excuses aangeboden waarna hij werd ontslagen. De bekeuring voor het voorhanden hebben van het mes kreeg hij uiteraard wel.


* MAN AANGEHOUDEN NA BELEDIGING EN MISHANDELING

ROTTERDAM - Een 36-jarige Rotterdammer is donderdagmiddag, rond kwart over één aangehouden voor belediging, bedreiging en mishandeling.
Hij meldde zich aan de aangiftebalie van het politiebureau en wilde een klacht indienen tegen de sociale dienst omdat zijn uitkering was stopgezet. Toen de baliemedewerkster aangaf dat dit niet mogelijk was werd de man boos en beledigde en bedreigde haar meerdere malen. Hierop werd de man aangehouden. Hij verzette zich daarbij zodanig dat hij een agent verwondde. Vrijdag wordt de man voorgeleid voor de rechter - commissaris, waarbij naast de belediging en bedreiging ook mishandeling ten laste gelegd.


* POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN DIEFSTAL EN BABBELTRUC

Een bejaarde vrouw is woensdag 1 juli en afgelopen woensdag het slachtoffer geworden van een straatroof. De eerste beroving op de Vergeet-mij-nietstraat vond plaats tussen 12:00 en 14:00. Hierna werd de 80-jarige vrijdag 3 juli in haar woning aan de Meidoornhoek opgezocht door iemand die zich voordeed als een politieagent die de beroving onderzocht. Op het moment dat duidelijk werd dat er een kennis van de vrouw op bezoek zou komen, ging de verdachte er rond 16:00 vandoor. Het slachtoffer werd de woensdag daarop opnieuw beroofd van haar handtas door de persoon die eerder in haar woning geweest was. Dit gebeurde ter hoogte van de Meidoornhoek rond 16:00 uur.

Signalement van de dader van de babbeltruc en de tweede beroving: Het gaat om een Negroïde man van tussen de 1.80 en de 1.90 m lang. Hij droeg op het moment van de babbeltruc een jas of shirt met daarop het logo van Feyenoord.

Heeft u op één van de locaties rondom de genoemde tijdstippen iets verdachts gezien? Of heeft u anderzijds informatie over de berovingen of de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Noord via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* POLITIE ONTMANTELT HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM HOOGVLIET - Politieagenten ontdekten donderdagochtend een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd er rond elf uur een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Wilhelm Tellhof.
Tijdens het onderzoek werd er een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 220 planten. De planten waren rijp om te oogsten. De materialen om de hennep te vervaardigen en de planten zijn in beslag genomen voor vernietiging.
Er is een onderzoek ingesteld naar de mogelijke eigenaar van de kwekerij.


* BROMFIETSEN VEILIG?
Tijdens bromfietscontroles wordt helaas vaak duidelijk dat veel bromfietsbestuurders al dan niet bewust de geldende verkeersregels overtreden. Dit kan henzelf maar ook andere weggebruikers in gevaarlijke situaties brengen. Zo is een helm tijdens een val van levensbelang en kan rijden met een te gladde band een val veroorzaken waarbij medeweggebruikers betrokken raken. Om de bromfietsbestuurders bewust te maken van het gevaar van de overtredingen en om de verkeersveiligheid te waarborgen controleren agenten regelmatig bromfietsen. Donderdag werd de genoemde doelgroep aan een controle onderworpen op de Dorpsweg. Tussen 14:30 en 20:45 zijn er 23 bekeuringen uitgeschreven. Vooral het overschrijden van de constructiesnelheid, rijden met een te gladde band en het rijden zonder rijbewijs leidde tot een bekeuring.
Eén bromfietsbestuurder keerde zijn voertuig op het moment dat hij de controle zag naderen. Na een korte achtervolging werd hij staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De bromfiets is in beslag genomen en de bestuurder aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* FLINKE BOETE VOOR LEKKEN VAN 200 LITER SMEEROLIE

De 53-jarige schipper van een schip dat afgemeerd lag in de Merwehaven heeft donderdagochtend een behoorlijke boete moeten betalen.
Tijdens het bijtanken van het schip, spoot de smeerolie rond vijf uur door nog onbekende oorzaak weer uit het schip. Hierdoor liep er ongeveer 200 liter smeerolie het water in. Dit werd direct opgeruimd door de havendienst en medewerkers van zowel het schip als het bunkerschip. Aangezien er sprake was van behoorlijke verontreiniging heeft de schipper een boete gekregen van 1000 euro.