CDA afdeling Gelderland


CDA voor glastuinbouw en landschapskwaliteit

---

Eindelijk groen licht voor glastuinbouw Huissen/Angeren

De CDA Statenfractie is content met het besluit om uitvoering te geven aan de plannen van de glastuinbouw in combinatie met het verbeteren van landschapskwaliteit.

8 juli 2009 heeft Provinciale Staten besloten om voor Huissen-Angeren EUR4 miljoen euro ter beschikking te stellen voor infrastructurele maatregelen en ⬠0,5 miljoen euro voor de uitvoeringsorganisatie. Ook de gemeente Lingewaard zelf heeft een flink bedrag hiervoor uitgetrokken.

De glastuinbouw is van groot regionaal en economisch belang. Vanaf 2005 pleit de CDA Statenfractie voor het ondersteunen van de herstructurering van de glastuinbouw in combinatie met het verbeteren van de landschapskwaliteit. Op initiatief van het CDA is daarvoor afgelopen jaren een extra budget van ⬠12,5 miljoen euro binnen de Provinciale recessiemaatregelen opzij gezet. De planvorming heeft veel tijd gekost, maar voor Huissen-Angeren kan nu de uitvoeringsvlag gaan wapperen.

Bommelerwaard

Voor de Bommelerwaard wordt naar verwachting in het najaar eenzelfde besluit genomen. Hiervoor is ⬠4,5 miljoen euro gereserveerd. Verder is er ⬠1 miljoen gereserveerd voor het ontwikkelen van enkele regionale glastuinbouwclusters (Twello-Voorst, Heerde en Tuil) en ⬠3 miljoen voor een verplaatsingsregeling.

Ontwikkelingsmogelijkheden

âOm alle ambities waar te maken zal meer budget nodig zijn dan nu beschikbaar wordt gesteld. De CDA-Statenfractie zal zich de komende jaren hiervoor sterk blijven makenâ, aldus Reinie van Schoor, CDA Statenlid. âHet is van groot belang dat er nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden komen voor de glastuinbouw. Daarmee jagen we de Gelderse Economie extra aan!â

Voor meer informatie kunt u terecht bij CDA Statenleden, Peter van Boheemen en Reinie van Schoor- van den Brink, tel 06-10865148
---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 10-7-2009