Politie Gelderland-Zuid

Jonge fietsendieven aangehouden

Beuningen, 10-07-2009 o Donderdag aan het einde van de middag zijn een 15-jarige jongen uit Wijchen en een 16-jarige jongen uit Beuningen aangehouden voor diefstal van een fiets.

Een toezichthouder had gezien dat enkele jongeren op het Julianaplein in Beuningen een fiets hadden gestolen. Hij kon een goed signalement van hen doorgeven aan de politie. Een agent die in de buurt surveilleerde trof op de Fazantlaan vier jongens aan. Zij voldeden aan het signalement. Twee van hen konden worden staande gehouden. De andere twee wisten te ontkomen. Even later troffen twee andere agenten, die op de fiets naar de verdachten aan het zoeken waren, op de Burgermeester van Suchtelenstraat een groepje van vier jongeren aan.

De fietsen van de jongens werden gecontroleerd. Van één fiets kon niet meteen worden vastgesteld of de fiets als gestolen gesignaleerd stond. Later op het bureau bleek de fiets toch van diefstal afkomstig. De jongen kan vandaag of morgen een uitnodiging van de politie verwachten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en heeft de zaak in onderzoek. Inmiddels is komen vast te staan dat de 15-jarige jongen uit Wijchen geen enkele blaam treft. Hij werd in de loop van de dag overgedragen aan zijn ouders.

Getuigenoproep

De toezichthouder is tijdens of net na de diefstal aangesproken door een vrouw. Zij is mogelijk getuige geweest van een andere fietsendiefstal op het Kerkplein ter hoogte van de Albert Heijn en de Etos. De politie wil graag met deze vrouw in contact komen. Haar wordt verzocht contact op te nemen met de Stadsrecherche van Nijmegen via telefoonnummer 0900-8844. (14)

Laatst gewijzigd 10-07-2009 15:33 | © Regio Gelderland-Zuid |