Universiteit Maastricht


Persbericht

10 juli 2009

Nieuw lid Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

Prof. Dr. Ursula Nelles, rector van de Westfälische Wilhems-Universität Münster, is met ingang van 1 juli 2009 tot en met 30 juni 2013 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Universiteit Maastricht. Haar ruime bestuurlijke en wetenschappelijke ervaring en deskundigheid is een verrijking voor de Raad van Toezicht en doet recht aan het internationale profiel van de Universiteit Maastricht.

De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de universiteit. Naast de toezichthoudende taak vervult de Raad een belangrijke rol als klankbord voor en adviseur van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht is verantwoording verschuldigd aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Prof. Dr. Ursula Nelles is sinds 2006 rector van de Westfälische Wilhems-Universität (WWU) Münster, daarvoor was ze decaan van de Rechtenfaculteit van de WWU. Aan deze faculteit begon ze ooit als student Rechten en promoveerde ze in 1979.

De Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht is na deze benoeming weer in de complete bezetting van vijf leden: mr. P.A.F.W. Elverding (voorzitter), drs. A.H.A Veenhof, mw. T.M. Lodder, drs. D.M. Sluimers en prof. dr. U. Nelles.




Universiteit Maastricht