Ministerie van Defensie

Marinedagen Den Helder in aantocht

6 juli 2009, 10.29 uur

De Marinedagen, jaarlijks een grote publiekstrekker. Foto: ministerie van Defensie De Koninklijke Marine houdt op 10, 11 en 12 juli van 09:00 tot 17:00 uur open huis op het marineterrein De Nieuwe Haven in Den Helder. De Marinedagen zijn het grootste jaarlijks terugkerende spektakel in de Noordkop. Onlangs sleepte het evenement in Den Helder de Stadspromotieprijs 2009 in de wacht.

De dag voorafgaand, donderdag 9 juli, bezoeken naar verwachting zo´n 8.000 veteranen en het eigen personeel de schepen en demonstraties.

Ervaar de marine

Het publiek kan genieten van verschillende demonstraties. Foto: ministerie van Defensie

Tijdens de Marinedagen kunnen bezoekers zelf ervaren hoe de Koninklijke Marine wereldwijd op en vanuit zee de nationale en internationale veiligheid bevordert. Dit varieert van het uitzenden van marinepersoneel en mariniers naar Afghanistan en Tsjaad tot de inzet van schepen in het Caribisch gebied en tegen piraterij. Ook wordt de marine bijna dagelijks ingezet bij het onschadelijk maken van explosieven op de Noordzee.

Drie dagen lang kunnen bezoekers een kijkje nemen aan boord van Nederlandse en buitenlandse marineschepen en in een tentenkamp van het Korps Mariniers. Er zijn dagelijks grote demonstraties. Daarnaast is er een uitgebreid activiteitenprogramma voor de avontuurlijke bezoeker en bestaat volop gelegenheid om te informeren naar banen en opleidingsmogelijkheden bij de Koninklijke Marine.

Inkijkje krijgsmacht

De marinevaartuigen kunnen van dichtbij bekeken worden. Foto: ministerie van Defensie

Dagelijks zetten Nederlandse militairen zich in binnen- en buitenland in voor onze veiligheid. Dit is niet altijd even zichtbaar. Daarom krijgt het grote publiek ieder jaar tijdens de open dagen van Defensie de kans om van dichtbij en met eigen ogen te zien hoe de krijgsmacht zich wereldwijd inzet voor vrede en veiligheid.

Defensie is een werkgever die investeert in mensen. Defensie vraagt veel, maar biedt ook veel. Dit werkgeverschap staat dit jaar centraal met het thema `Ontdek de kracht van ons team'. Opleiding en collegialiteit zorgen ervoor dat militairen het beste uit zichzelf en hun team kunnen halen.

Informatie

De toegang tot de Marinedagen is gratis. Het marineterrein De Nieuwe Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er rijden speciale bussen vanaf NS-station Den Helder. Er zijn parkeerplaatsen in de directe omgeving van en op het marineterrein. Meer informatie en een uitgebreid programma is te vinden op defensie.nl/marine/marinedagen.