Compleet verzorgde museumreis in Zeeland voor cultuurliefhebbers


Wegens succes herhaald

ZEELAND, 20090526 -- In samenwerking met het Nivon en de Zeeuwse Musea organiseert Cultureel Adviesbureau ELS van 10 t/m 16 juli een unieke museumreis in Zeeland. Doel van de reis is om vanuit nieuwe invalshoeken naar musea te kijken en musea neer te zetten als bedrijf en blijvende bron van inspiratie. Inhoudelijke begeleiding door een museumdeskundige, tevens kunstdocent. De reis richt zich op actieve museum- en cultuurliefhebbers die het museum eens anders willen bekijken.

Museumreis
Tijdens de museumreis worden verschillende musea aangedaan waaronder het Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg en Terra Maris in Oostkapelle. Ook staat het Zeeuws Museum op het programma dat in 2009 de European Museum Award heeft gekregen vanwege zijn innovatieve museumconcept. Een museumdeskundige, tevens kunstdocent, laat de deelnemers met andere ogen naar het museum kijken. Tijdens de reis verplaatsen deelnemers zich per fiets door het Zeeuwse land. De inhoudelijke museumbezoeken worden afgewisseld met ontspannen picknicks op bijzondere locaties en compleet verzorgde maaltijden. De deelnemers overnachten in de, speciaal voor deze reis gereserveerde, Seeburgh groepsaccommodatie. Deze locatie is vijf minuten van het strand gelegen. Alle extra's zijn bij de prijs (¤ 585,-) inbegrepen.

Reisthema
Het museum bekijken met andere ogen en het ervaren als totaalconcept. Ieder museum wordt steeds vanuit een andere invalshoek belicht waardoor er een verscheidenheid aan ervaringen ontstaat. Het Zeeuws Museum bekijken we door de ogen van een museumdeskundige, waardoor bijvoorbeeld zijn innovatieve museumconcept helder wordt. Domburg, een kunstenaarsstad met museum, wordt bekeken als kunstenaar. Musea als bron van inspiratie en waarnemingen, voor verbazing, verrassing en plezier. Iedere museumervaring levert nieuwe gedachten, die een input kunnen geven voor creatieve uitingen. De deelnemers worden, wanneer gewenst, uitgedaagd deze creatieve uitingen op eigen niveau en naar eigen idee te verwerken in woord en beeld. Voor meer informatie kijk op de website www.elshoogstraat.nl/museumreis.htm.

Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.elshoogstraat.nl en wanneer zij zich voor 4 juni inschrijven, ontvangen zij vijftien procent korting! Max. 18 deelnemers.





Ingezonden persbericht