Gemeente Baarn

Opening nieuwe fietsenstalling op station Baarn

De nieuwe onbewaakte fietsenstalling op station Baarn is klaar. Vanaf zaterdag 11 juli kunnen treinreizigers hun fietsen kwijt in één van de duizend nieuwe stallingplaatsen. Reizigers kunnen hun fiets makkelijker stallen op station Baarn. Er is nu meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. Bovendien bieden de rekken meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten. Ook aan de andere zijde van het station, bij de Prinses Marielaan worden dit najaar honderd stallingplaatsen gerealiseerd.

Verplaatsing oude fietsen
Fietsers krijgen ruim een week de tijd om hun fiets uit de oude âtijdelijkeâ stalling te verwijderen. Maandagochtend 20 juli worden de fietsen die nog in de oude stalling staan verplaatst naar het terrein naast Eethuys-Café de Generaal. Er worden hiervoor geen sloten geknipt.

Ruimte voor de fiets
De vernieuwing van de fietsenstalling op Station Baarn maakt deel van het project âVerbetering station en Stationsomgevingâ en is een onderdeel van het landelijke ProRail programma âRuimte voor de fietsâ. Om de reis van deur tot deur makkelijker en aangenamer te maken wil ProRail goede fietsvoorzieningen bieden. Inmiddels zijn in dit kader 100.000 onbewaakte plaatsen, 25.000 bewaakte plaatsen en 10.000 fietskluizen op stations gerealiseerd. Er zijn ruim 300 stallingen in Nederland omgebouwd. âRuimte voor de fietsâ loopt tot 2011. Bijna 40 % van de treinreizigers komt op de fiets naar het station.

Â

Bron: Persbericht ProRail