Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg , 11-07-2009

Tilburgse politiehond Rocco vindt inbreker

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 03.10 uur op de Midden Brabantweg een 21-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van inbraak in auto's. De verdachte had zich verstopt in de bosschages maar werd gevonden door politiehond Rocco

De politie kreeg van een alerte getuige een melding dat er werd ingebroken op een bedrijventerrein aan de Mascagnistraat De daders waren kennelijk over een hek geklommen. Ter plaatse bleek dat op het terrein de ramen van twee auto's waren ingeslagen. Kennelijk waren de daders ook bezig geweest om een velg van een van auto's af te halen omdat er al verschillende moeren waren losgedraaid. Ook hadden ze de motorkap geopend en de luchtfilter en beschermkap van de accu
verwijderd. Vermoedelijk hebben ze tijdens de inbraak de politie aan zien komen waarna ze op de vlucht sloegen.

Agenten zagen toen ze de straat in reden twee personen weglopen van het bedoelde terrein. Ze verloren de inbrekers uit het oog waarna de zoekactie te voet werd voortgezet. Een van de dienders is vervolgens met zijn hond gaan speuren. Op een gegeven moment zag de
hondengeleider de twee mannen weer toen zij de Heikantlaan overstaken. De inbrekers werden tot tweemaal toe gesommeerd om te blijven staan. Zij voldeden daar niet aan waarna diensthond Rocco werd gesteld. De hond vond een van de verdachten die zich verstopt had in de bosschages gelegen tussen voetbalvelden en de Midden Brabantweg. Deze man liep een bijtwond op aan zijn linkerbovenarm. Hij werd daarvoor behandeld in het ziekenhuis. Het onderzoek naar de andere verdachte wordt voortgezet.

Dronken vrouw belandt met auto in greppel

TILBURG: een 23-jarige vrouw uit Oosteind is zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur met haar auto betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Letschertweg. Ze was met haar auto aan het eind van een flauwe bocht met de rechtervoorzijde in de berm gekomen. Daarna was de auto doorgeschoven in de leegstaande greppel. Halverwege deze greppel lagen betonnen palen waartegen de auto terecht kwam. De bestuurster was niet gewond. De auto was zwaar beschadigd. De
automobiliste bleek onder invloed van alcohol te zijn. De beginnend bestuurderster (korter dan vijf jaar een rijbewijs) blies 595 ugl en moest direct haar rijbewijs inleveren. Ze had naar eigen zeggen heel de avond rosé gedronken met af te toe een glas water.

15-jarig meisje heeft 8 joints bij zich

TILBURG Beveiligingsmedewerkers van een muziekcentrum aan de
Veemarktstraat hebben vrijdagavond een 16-jarig Tilburgs meisje betrapt op drugsbezit. In haar tas werden acht joint aangetroffen.

In eerste instantie vertelde ze diverse leugens. Zo zou de tas met de drugs van haar zus zijn, zou ze 15 jaar zijn en had ze geen ID-bewijs bij zich. Uiteindelijk bleek dat ze 16 jaar was, wel een ID-bewijs bij zich te hebben en ook de tas was gewoon van haar. Ze vertelde zich voorgedaan te hebben als 15 omdat ze een feest met DJ Chuckie had willen bezoeken waarvoor de leeftijdsgrens 15 jaar was. Haar ouders zijn geïnformeerd en hebben haar opgehaald.

Hennep in bestelauto
.

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag op de Bisschop van Zoesstraat een 43-jarige Tilburger aangehouden nadat in de bestelauto waarin hij reed tien zakken met gedroogde henneptoppen waren aangetroffen.

Twee fietsagenten zagen op de Hoefstraat een bestelauto stil staan. Terwijl zij daar voorbij reden rook een van de agenten een hennepgeur. Vervolgens werd deze auto op de Bisschop van Zoesstraat gecontroleerd. In de laadruimte zagen de agenten twee dozen staan met daarin tien zakken gedroogde henneptoppen. Ook lag er een zak met hennepgruis en 15 hennepstekjes. De verdachte is in verzekering gesteld.

Woningbrand

TILBURG: Vannacht werd omstreeks 04.00 uur een brand gemeld in een woning aan de Vincent van de Heuvelstraat. Ter plaatse bleek het vuur op de begane grond te woeden. Er was een rolluik geforceerd, ook was er braakschade zichtbaar aan een kozijn en was er een ruit vernield. De brand werd door de brandweer geblust. De bewoners waren niet thuis. Mogelijk heeft een inbreker brand gesticht. Er is echter nog niet vastgesteld hoe de brand ontstaan is. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De bewoonster was niet thuis, zij is door haar zoon geïnformeerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-07-2009 11:59 | © Regio Midden en West Brabant |