Gemeente Tilburg

Persbericht
7 juli 2009

Van Moerenburgbonbons tot Appelgedicht

Zondag 12 juli met gratis boottocht naar officiële opening Eetbaar Landschap

Zondag 12 juli wordt het Eetbaar Landschap in Moerenburg officieel geopend. Tiny Arts, lid dagelijks bestuur Waterschap De Dommel en Ton Horn, cultuurwethouder gemeente Tilburg proeven om 15.00 uur de eerste producten die de voormalige waterzuivering biedt. Kunst Openbare Ruimte in Tilburg (KORT) gaf ontwerper/curator Ester van de Wiel de opdracht de mogelijkheden te onderzoeken op het terrein van Waterschap De Dommel. Van de Wiel vroeg zes kunstenaars het thema voedsel samen met mensen, verenigingen en clubs in en rondom het gebied Moerenburg te ontwikkelen. Bezoekers kunnen zondag de resultaten met een gratis boottocht vanuit de Piushaven gaan bekijken.

Ingrediënten opening Eetbaar Landschap

De officiële opening van Eetbaar Landschap biedt boordevol ingrediënten. Zo worden de landschapsbar van Liesje Diemont, Sigrid Calon's eetbare bloementuin en de veldkeuken van Elmo Vermijs gepresenteerd. Ook kan er geproefd worden uit Maarten Kolk's archeologische tuin, van Moerenburgbonbons en van de wandelende brouwerij van Henriëtte Waal. Verder is er een smaakworkshop van chocolatier Hein Geers en tafelgoed van Maaike Bertens. Herborist Thomas Markus vertelt over de aanwezige planten op het terrein en het nieuwe Appelgedicht van Nick J. Swarth en Sander Neijnens wordt getoond. Het café van Stan van den Broek en Geer Mesman is open met live klezmer-/rockmuziek van Snake Charming.

Gratis boottocht Piushaven - Moerenburg

Bezoekers van Eetbaar Landschap in Moerenburg kunnen aanstaande zondag gebruik maken van een gratis boottocht. Vanuit de Piushaven vaart een boot naar Moerenburg en terug. De boot vertrekt ongeveer om 13.30 / 14.30 / 15.30 uur. De opstapplaats is de kanosteiger tegenover Albatros, hoek Kruisvaarderstraat/Vendelierstraat.

Rioolgemaal Moerenburg

Het KORT-project Eetbaar Landschap toont dat de oude waterzuivering in Moerenburg een inspirerende plek is voor natuur- en kunstliefhebbers. Moerenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een landschapspark. Als afsluiting van het Eetbaar Landschap is er zondag 13 september een groot oogstfeest, waarbij alle producten van een zomer lang Moerenburg gepresenteerd worden. Het volledige programma van Eetbaar Landschap is te vinden op www.tilburg.nl/kort en www.eetbaarlandschap.nl.
---