Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 12-07-2009

Aanrijding letsel

WILNIS Op de Provincialeweg N212 vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 58-jarige vrouw uit Kamerik reed rond 15.20 uur met haar auto over de N212vanuit de Mijdrechtse Dwarsweg in de richting van de Pastoor Kannelaan. Door nog onbekende oorzaak verloor de vrouw de macht over haar stuur en kwam op de weghelft van het

tegenovergestelde verkeer terecht. Eén bestuurder kon haar nog ontwijken maar de tweede bestuurder werd in de flank geraakt. Hierdoor kwam de auto van de vrouw met de voorzijde in het water tot stilstand. Omstanders hebben haar uit de auto gehaald. Zij werd met onbekend letsel naar het AMC overgebracht. De andere bestuurders raakten niet gewond.

Woninginbrekers aangehouden

OUDEWATER De politie heeft vrijdagavond twee woninginbrekers aangehouden. Een getuige gaf hiervoor de juiste informatie aan de politie.

Omstreeks 18.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige die twee inbrekers had betrapt. De man had gezien dat twee personen de ruit van het oude theehuisje tussen de Vierbergenweg en het Joostenplein hadden vernield. Het tweetal had inmiddels al een aantal goederen buiten gezet.

De getuige volgde de verdachten en gaf dit door aan de politie. Ter plaatse konden twee verdachten, een 38-jarige man uit Montfoort en een 17-jarige jongen uit Polen, worden aangehouden. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De getuige kreeg een compliment van de agenten voor zijn goede optreden.

Man aangehouden voor baldadigheid

MIJDRECHT In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juli heeft de politie een man bekeurd voor baldadigheid. Zijn broer werd aangehouden voor belediging.

Via het cameratoezicht kregen agenten een melding dat een man op het Raadhuisplein, met een paal waar een camera op zat, heen en weer stond te schudden. Agenten gingen ter plaatse en gaven de man uit Mijdrecht een bekeuring. Toen de agenten weer vertrokken kregen zij bijna direct dezelfde melding. Echter nu stond de man bij Rendez-Vous wederom met een paal van cameratoezicht heen en weer te schudden. De agenten spraken de man hierop aan en gaven hem een tweede bekeuring.

Op dat moment begon de broer van de man, een 25-jarige inwoner uit Mijdrecht, zich met het gesprek te bemoeien. Hem werd meerdere malen gezegd dat hij moest vertrekken maar hij voldeed hier niet aan. Toen de agenten klaar waren met het uitschrijven van de bekeuring, vond de 25-jarige broer van de man het nodig om de agenten uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.