Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 en 12 juli

Man aangehouden wegens diefstal Enschede
Een 42-jarige man uit Enschede werd vrijdag 10 juli aangehouden, omdat hij gestolen goederen probeerde te verkopen aan passanten.

Vrijdagmiddag 10 juli omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding dat een persoon diverse goederen aanbood aan passanten bij de Klanderij in Enschede. De politie startte een onderzoek. Getuigen gaven een goed signalement waardoor de politie de man aantrof op de Noorderhagen. De man bleek diverse goederen bij zich te hebben die hij even daarvoor bij een winkel had gestolen. Deze had hij geprobeerd door te verkopen. De man werd aangehouden. Omdat de man een zogenoemde veelpleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009008959)

Man aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs Almelo
Een 38-jarige motorrijder uit Almelo werd vrijdag 10 juli aangehouden, omdat hij zonder geldig rijbewijs een motor had bestuurd. De agenten zagen de man zonder verlichting rijden op de Rembrandtlaan in Almelo. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,3 promille uit. De 38-jarige krijgt twee processen-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. (2009009073)

Gewelddadige dief aangehouden
Enschede
Een 43-jarige man uit Enschede werd vrijdag 10 juli aangehouden, omdat hij diverse goederen had gestolen uit een winkel aan de Toekomststraat in Enschede en een personeelslid had geslagen.

Vrijdagavond 10 juli omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van diefstal in een winkel aan de Toekomststraat in Enschede. Bleek dat een man diverse goederen had meegenomen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden door het winkelpersoneel. De man was het niet eens met de aanhouding en sloeg een medewerker in het gezicht. De man werd direct overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009009005)

Man aangehouden voor diefstal goederen Enschede
Een 31-jarige man uit Enschede werd vrijdag 10 juli aangehouden, omdat hij op 23 juni jl. diverse goederen had gestolen uit een winkel aan het van Loenshof in Enschede. Winkelpersoneel zag de man de goederen meenemen zonder deze te betalen. Bij het aanspreken ging de man er snel van tussen. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon de 31-jarige Enschedeër op 10 juli in zijn woning worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009001414)

Dorstige dief aangehouden
Enschede
Een 43-jarige man uit Polen werd vrijdagavond 10 juli aangehouden, omdat hij drank had meegenomen zonder deze te betalen.

Vrijdagavond 10 juli omstreeks 20.15 uur zagen oplettende medewerkers van een winkel aan het van Loenshof in Enschede een persoon flessen drank tot zich nemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man een 43-jarige Pool is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009009050)

Man aangehouden voor wapenbezit Almelo
Zaterdagmorgen 11 juli omstreeks 03.45 uur werd een 18-jarige man aangehouden, omdat hij een boksbeugel bij zich droeg in een uitgaansgelegenheid aan De Waag in Almelo. De man is aangehouden en ingesloten. (2009009141)

Met ruim 1,2 promille achter het stuur, zonder geldig rijbewijs

Almelo

Een 18-jarige automobilist uit Almelo werd zaterdag 11 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Zaterdagmorgen 11 juli omstreeks 05.30 uur controleerden surveillerende agenten op de Marktstraat een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 18-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man aangehouden. De man wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en toonde veel verzet. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,2 promille uit. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en had de auto zonder toestemming meegenomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder geldig rijbewijs. (2009009150)

Vier personen aangehouden voor verkoop ondergoed Rijssen-Holten
Een 17-jarige jongen uit Zetten, een 20-jarige man uit Druten en twee 20-jarige mannen uit Arnhem werden vrijdag 10 juli aangehouden, omdat zij in het bezit waren van divers ondergoed dat zij wilden verkopen. De politie zag het viertal op de Molenstalweg in Rijssen-Holten. Vanuit de auto wilden de mannen ondergoed verkopen van een bekend merk. Omdat de herkomst niet aangetoond kon worden werden de vier aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het om nagemaakt ondergoed gaat en de herkomst zal moeten worden achterhaald. De vier zijn in verzekering gesteld. (2009009011)

Dronken snorfietsbestuurder belandt in de sloot Enschede
Zondag 12 juli rond 00.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding aan de Goorseveldweg in Enschede. Ter plekke zagen agenten een man in de sloot liggen, met zijn snorfiets bovenop hem. Door onbekende oorzaak is hij in de sloot beland. Een ziekenhuisbezoek was niet nodig. Omdat het vermoeden bestond dat de man (55-jarige Enschedeër) gedronken had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees ruim 2,3 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. (2009009343)

Automobilist rijdt door rood
Borne
Surveillerende politieagenten zagen zondag 12 juli rond 03.50 uur een automobilist door rood licht rijden op de Rondweg in Borne. De bestuurder werd aan de kant gezet. Het betrof een 36-jarige man uit Letland. Hij rook dusdanig naar alcohol, dat hij werd meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De ademanalyse had een resultaat van 1,7 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een geldboete voor het negeren van een rood stoplicht. (2009009403)

tel: 053-4555588


---- --