Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 12-07-2009

Broer (19) en zus (17) overleden bij ernstig verkeersongeval in Ulicoten

ULICOTEN: Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn zondagmorgen een 19-jarige man en zijn 17-jarige zus uit Ulicoten om het leven gekomen. de auto waarin zij zaten werd bestuurd door een 20-jarige man uit Ulicoten. Hijraakte zwaar gewond.

Het ongeval op de Baarleseweg werd rond 05.20 uur gemeld door een omwonende. De auto was door onbekende oorzaak van de weg geraakt, in de berm terecht gekomen en vervolgens aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand gekomen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De arts van een traumahelikopter heeft geassisteerd bij de medische hulpverlening. De brandweer van Baarle Nassau kwam eveneens ter plaatse. De twee inzittenden, een 19-jarige man en zijn 17-jarige zus zijn overleden aan de gevolgen van de aanrijding. De 20-jarige bestuurder werd zwaar gewond overgebracht naar het St.
Elisabethziekenhuis in Tilburg. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft vannacht in de wijk Heuvel, een 54-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou in de woning zijn vriendin mishandeld te hebben. Hij is in verzekering gesteld.

Agenten waren naar de woning gegaan na een melding dat er in de woning een heftige ruzie gaande zou zijn. Ter plaatse zagen agenten dat er een vrouw in haar pyjama op straat stond. Ze vertelde dat ze uit huis was gevlucht omdat ze was mishandeld door haar vriend. Ze had een opgezwollen neus. Ook klaagde ze over pijn in haar nek en op haar hoofd. Later toen de verdachte al aangehouden was, raakte het
slachtoffer onwel. Ze bloedde uit haar oor en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Buurtfeest escaleert in vechtpartij

BREDA: Voor het buurthuis aan de Texelstraat is het zaterdagavond rond 20.45 uur onrustig geweest. Er hebben enkele vechtpartijen plaats gevonden. Agenten die ter plaatse kwamen hebben een politiehond moeten inzetten om de rust te laten weder keren.

De agenten die als eerste ter plaatse kwamen zagen dat er een groep van circa 25 mensen voor het buurthuis stond. Er werd op dat moment niet gevochten maar de sfeer was gespannen. Uit de verhalen bleek dat tijdens een buurtfeest een vrouw geslagen was en dat de dader was weggereden op een scooter. Nadat de agenten weer in de auto stapten, ontstond direct een vechtpartij. De inmiddels zes agenten vormden een linie en namen de wapenstok ter hand om de orde te handhaven. Ook werd een politiehond ingezet. Er zijn twee gevallen gemeld van mensen die door de hond licht gebeten zouden zijn. Nadat de rust was wedergekeerd is de politie vervolgd.

Amsterdammers keren zich tegen portiers en politie

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben afgelopen nacht in het uitgaanscentrum zeven arrestaties verricht. Volgens de agenten was het mede door het publiek wat na Breda-Live nog de binnenstad in ging erg druk.

Het grootste incident vond plaats bij een discotheek aan de
Visserstraat. Daar hadden de portiers problemen gekregen met een groepje Amsterdammers die meisjes zouden hebben lastig gevallen. Een van de mannen had een glas tegen een muur kapot geslagen en daarmee een stekende beweging gemaakt naar een uitsmijter die geraakt werd in zijn hals. Dezelfde dader pakte bij de uitgang nog een houten kruk waarmee hij een andere beveiliger raakte. Ook de agenten moesten flink aan de bak om twee verdachten van 20 en 21 jaar die zich flink verzetten te kunnen arresteren. Een agent werd gebeten in zijn rechterhand, een andere diender werd tegen zijn scheenbeen geschopt. Een derde verdachte een 21-jarige Amsterdammer werd aangehouden omdat hij probeerde de arrestatie van het duo te belemmeren.

Verder werden bij andere incidenten nog vier arrestaties verricht. Het gaat dan om mishandeling (1) het verstoren van de openbare orde (2) en het bezit van drugs(1). Er werden ook nog zeven wildplassers bekeurd.

Twee arrestaties rondom Breda Live

BREDA: Bij het evenement op het Chasséveld werden twee arrestatie verricht. Een 26-jarige man uit Etten-Leur werd aangehouden omdat hij betrokken was bij een opstootje en een 26-jarige Bredanaar in het gezicht geslagen had. het slachtoffer moest zich aan een hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis. Een 24-jarige Bredanaar werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering te vertrekken. Hij was betrokken bij een opstootje en door beveiligers van het terrein verwijderd. Daar de dronken jongeman ook na vordering niet wilde vertrekken is hij aangehouden.

Alcohol en snelheidscontroles tijdens Exotic Green Rally

ETTEN-LEUR / ZUNDERT: Het Verkeershandhavingsteam van de politie MW-Brabant heeft rondom de Exotic Green Rally alcoholcontroles in Etten-Leur (vrijdag) en Zundert (zaterdag) gehouden. De rally werd gereden in de omgeving van Roosendaal, Zundert en Achtmaal. Er werden 1660 blaastesten afgenomen. Er waren 14 bestuurders die één of meer glaasjes teveel ophadden. Naast alcohol werd ook met radar en
videovoertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarbij werden 590 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de maximum snelheid.

Resultaat alcoholcontrole vrijdag 10 juni:

In Etten-Leur werden 980 blaastesten afgenomen. Er waren drie
bestuurders die teveel gedronken hadden. De hoogste alcoholwaarde was bij deze controle 445 ug/l. Tevens werden door de Videovoertuigen en de onopvallende motorsurveillanten in totaal 8 rijbewijzen ingevorderd ter zake een overschrijding van de maximum snelheid waarvan de hoogste overschrijding 181 kilometer per uur alwaar 120 kilometer per uur was toegestaan. Deze bestuurder haalde zelfs diverse vrachtwagens over de vluchtstrook in met een snelheid van 177 kilometer per uur.

Resultaat alcoholcontrole zaterdag 11 juni

In Zundert werden 680 blaastesten afgenomen, er waren elf
aanhoudingen ter zake rijden onder invloed van alcohol. Hierbij werden drie rijbewijzen ingevorderd, waarvan twee bestuurder beginnend bestuurder waren. De hoogste alcoholwaarde was 705 ug/l. Tevens werd in samenwerking met de regio's Brabant Zuid-Oost, Zeeland en het BVOM gecontroleerd door middel van drie videovoertuigen (VROS) en twee onopvallende motorsurveillanten. Er werden drie rijbewijzen
ingevorderd waarbij de hoogte snelheidsoverschrijding 77 kilometer per uur betrof. Ook werden diverse andere bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende feiten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-07-2009 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |