Ingezonden persbericht


Temporary Art Centre - TAC
Vonderweg 1
5611 BK Eindhoven
info@tac.nu
040-2461325
http://www.tac.nu/

6 x Sunny SingerSongwriter Sunday
Iedere zondag van 12 tot en met 16 augustus; 15:00 tot 19:00 uur

Wat kun je beter doen op een luie zomerzondag dan lekker in de tuin ontspannen met relaxte muziek op de achtergrond? Dit kan deze zomer in de binnentuin van het Temporary Art Centre in Eindhoven. Hier later de beste singersongrwriters uit de Brabantse regio en ver daarbuiten hun muziek horen. In de pauze draaien dj's Mars Mello en Maurice van der Kaa relaxte plaatjes.

Op Sunny SingerSongwriter Sunday genieten van een drankje, de zon, fijn gezelschap en relaxte livemuziek. Seriously easy going in de binnentuin van TAC. Als de zon het laat afweten verkassen we de boel inclusief de zomerse sfeer naar binnen!

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@tac.nu of bezoek onze website, http://www.tac.nu/

Datum: zondag 12.07

Tijd: 15:00 tot 19:00 uur

Entree: gratis
Sabine en Baard

Op 12 juli speelt Sabine met haar band in de tuin van het Temporary Art Centre in Eindhoven. Sabine, in 2006 afgestudeerd aan de Rock Academy in Tilburg, maakt lieve lichte liedjes. Ze vormen een groot contrast met de rauwe en zwaardere songs van Baard (Bart van der Lee) die hij deze Sunny Singersongwriter Sunday ten gehore zal brengen. Van der Lee, naast zanger ook kunstenaar, stond vorig jaar op Via Ventosa, nu in de binnentuin van TAC.

http://www.myspace.com/sabinemusic

http://www.myspace.com/bartvanderlee

Datum: zondag 19.07

Tijd: 15:00 tot 19:00 uur

Entree: gratis
Julia A. Noack en Olivier

De Sunny Singersongwriter Sunday van 19 juli staat in het teken van de Berlijnse Julia A. Noack en de Eindhovense Olivier. Zij zullen deze middag beiden hun liedjes ten gehore brengen in de binnentuin van het Temporary Art Center in Eindhoven. Noack bracht in 2007 haar debuutalbum uit, getiteld piles & pieces. Een mix van folk, indie, pop en country zorgt voor fijne luisterliedjes. Oliviers eerste soloalbum heet Once in a lifetime. Zijn muziek vormt een combinatie tussen britpop- en singersongwritermuziek. Olivier, gezeten op een krukje met gitaar, zijn mooie stem: simpelweg genieten.

http://www.myspace.com/julianoack

http://www.myspace.com/thisisolivier

Datum: zondag 26.07

Tijd: 15:00 tot 19:00 uur

Entree: gratis
You me and other people

Op de Sunny Singersongwriter Sunday van 26 juli zullen You, me and other people hun melancholische liedjes ten gehore brengen. De Tilburgse band die deze middag in de binnentuin van het Temporary Art Centre in Eindhoven speelt is een groep muzikanten rondom singer/songwriter Lucas Schlicher. Zelf omschrijven zij hun muziek als sfeervolle, vaak melancholische singersongwritermuziek met experimentele invloeden. Hun muziek is herkenbaar als traditionele songwriting, maar bevat een duisternis en poëzie die afsteekt tegen het gewone en je langzaam omhult.

http://www.myspace.com/youmeandotherpeople

Datum: zondag 02.08

Tijd: 15:00 tot 19:00 uur

Entree: gratis
boyShouting

De Belgische boyShouting (Marc Wetzels) treedt 2 augustus op tijdens de Sunny Singersongwriter Sunday in het Temporary Art Centre in Eindhoven. Onder de titel 'boyShouting and the shareholders of his thoughts' verkocht Wetzels afgelopen jaar honderd dagen aan honderd mensen voor honderd euro. Een verkochte dag vulde hij met het schrijven en opnemen van een liedje, om het vervolgens te verzenden naar de koper van de dag. De dagen kunnen niet meer gekocht worden, maar deze middag kun je gratis en live komen luisteren in de binnentuin van TAC naar zijn in vreemde songs verpakte zielenroerselen.

http://www.myspace.com/boyshouting

Datum: zondag 09.08

Tijd: 15:00 tot 19:00 uur

Entree: gratis
Leonard Lowe en Vinex

De Sunny Singersongwriter Sunday van 9 augustus wordt gevuld met de muziek van Leonard Lowe (Lars Leeuw), experimenteel singer/songwriter, en Vinex, in 2005 opgericht door Michiel van de Weerthof, tegenwoordig een viermansformatie. Vinex speelt rammelend, zwoegend en gierend onstuimige stampers en breekbare pareltjes. Onder andere begeleid op het pompenorgel: een orgel gemaakt van luchtbedpompen. Daartegenover staan Lowes liedjes met een hoog bluesgehalte. Het uiterlijk van de zanger die eerder op ViRi optrad met zijn band ARR, doet denken aan een piepjonge Tom Waits. Vanmiddag solo met breekbare liedjes.

http://www.myspace.com/leonardlowe

http://www.myspace.com/djvinex

Datum: zondag 16.08

Tijd: 15:00 tot 19:00 uur

Entree: gratis
mezlev

Een bekend gezicht op de Sunny Singersongwriter Sunday van 16 augustus in het Temporary Art Centre in Eindhoven. Onder een nieuwe naam brengt mezlev dezelfde zachte en scherpe, zoet en vieze, dromerige en rauwe liedjes als hij vorig jaar onder de naam elias d'oemp ten gehore bracht in de binnentuin van TAC. Zijn liedjes zijn puur en oprecht en de doordringende stem van mezlev zal ervoor zorgen dat de pakkende teksten ook echt binnenkomen.

http://www.myspace.com/mezlev


---- --