Bol.com krijgt gouden plaat van zangeres Adèle

12/07/2009 19:10

Creative Venue BV

mediawinkel verkoopt ruim 30.000 cd's van debuutalbum '19'

Bol.com krijgt gouden plaat van zangeres Adèle

nIEUWEGEIN, 12 juli 2009 - Bol.com kreeg zojuist hoogstpersoonlijk een Gouden Plaat uitgereikt uit handen van de populaire Britse jazz zangeres Adele. De mediawinkel verkocht de afgelopen maanden meer dan 30.000 exemplaren van Adele's debuutalbum '19' en behaalde daarmee de meeste verkopen in Nederland. Platenmaatschappij V2 vond dit reden genoeg om bol.com en zijn klanten met een Gouden Plaat te huldigen. Daniel Ropers, algemeen directeur van de mediawinkel, nam vol de plaat vol trots van Adele in ontvangst. Het is de eerste keer dat een mediawinkel een Gouden Plaat uitgereikt krijgt vanwege het hoge aantal verkochte albums.

Hoewel Adele met haar twintig jaar nog maar net komt kijken in de muziekwereld is zij nu al één van de best verkopende artiesten. En dat is duidelijk te merken in de recordverkopen via de mediawinkel van bol.com. In vergelijking tot andere goedlopende artiesten verkocht Adele's album '19' in de weken na de release dubbel zo hard. Inmiddels kochten ruim 30.000 klanten van bol.com Adele's eerste album.

Normaal gesproken ontvangt een artiest een Gouden Plaat bij verkoop van 30.000 albums. Adele en haar platenmaatschappij draaiden dit keer de rollen om en willen met de uitreiking van de Gouden Plaat alle klanten van bol.com bedanken voor de steun en waardering die zij de zangeres gaven. Daniel Ropers was aangenaam verrast door dit bijzondere gebaar. "Het is een bijzonder moment om uit handen van de artiest zelf een Gouden Plaat te mogen ontvangen. Als bol.com fungeren wij als schakel tussen Adele en haar fans. Daarom is de Gouden Plaat niet zozeer voor ons als mediawinkel, maar juist ook voor alle fans die bij ons haar album kochten. Helaas kunnen we de plaat niet in dertigduizend stukjes opdelen, maar we zullen dit unieke moment zeker met onze bezoekers in onze mediawinkel delen."

De beelden van de overhandiging van de Gouden Plaat zijn online bij de mediawinkel terug te zien via de website http://www.bol.com/nl/m/muziek/mini-music-nsj2009.

Meer informatie: www.bol.com