Vlaamse Overheid

Terhulpensesteenweg (N275) in Hoeilaart: tijdelijk beurtelings verkeer

Nieuwe verlichting op Terhulpensesteenweg (N275) in Hoeilaart: tijdelijk beurtelings verkeer

Vlaamse overheid

woensdag 8 juli 2009

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint op 13 juli met het plaatsen van openbare verlichting op de Terhulpensesteenweg tussen het kruispunt van de Albert Van Laethemstraat en dat van de Ildefonse Vandammestraat. Met de nieuwe openbare verlichting willen de gemeente Hoeilaart en AWV de verkeersveiligheid verhogen. Tijdens de werkzaamheden wordt de rijstrook in de richting van Brussel iedere werkdag van 7:00 uur tot 16:00 uur afgesloten. Het verkeer zal dan geregeld worden met tijdelijke verkeerslichten. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning beëindigd zijn op 24 juli 2009.

Met de nieuwe verlichting zal de zichtbaarheid en de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeteren, in de eerste plaats voor de fietsers en voetgangers langs de Terhulpensesteenweg. De extra verlichting zal ook het veiligheidsgevoel van de zachte weggebruikers ten goede komen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Hoeilaart en worden gesubsidieerd door het Vlaamse Gewest. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 73.000 euro (incl. btw).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be