Gemeente Hoorn

Mega Summer Games, activiteiten 13 t/m 17 juli

Deze zomer vinden voor de twaalfde keer de Mega Summer Games plaats. Van 13 juli tot en met 2 augustus zijn er sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen en tieners. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn en stichting Netwerk organiseren de Mega Summer Games. Voor kinderen vanaf zes jaar is er van maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.00 uur op verschillende pleinen in Hoorn een uitgebreid middagprogramma. Alle kinderen kunnen hier gratis aan deelnemen. Iedere week is er een ander thema met bijpassende activiteiten.

Van 13 tot en met 16 juli is het thema diep in de zee. Er zijn activiteiten als: spectaculaire waterattracties, een surfsimulator, trampolinespringen, sponsenvolleybal, BMX, kanovaren, pannenkoeken bakken, zeepaardjes en kwallen knutselen en nog veel meer.

Als voorbereiding op de survival in het Dwaalpark op 17 juli staat er op maandag, dinsdag en donderdag ook nog een spectaculaire survivalbaan op het plein. Verder zijn er activiteiten als: luchtkussen- en trampolinespringen, unihockey en boardingvoetbal, en ook verschillende creatieve activiteiten.

Pleinactiviteiten
Maandag 13 juli: Speelplein bij sportcentrum De Opgang in Risdam-Noord. Kanovaren is bij de Ballenbrug. Dinsdag 14 juli: Speelplein bij sporthal De Kers in de Kersenboogerd . Kanovaren is in het Willem Wiesepark. Woensdag 15 juli: Pleinactiviteiten tijdens de woensdagmarkten op de Roode Steen in de binnenstad; het kanovaren is bij de volière op de Draafsingel.
Donderdag 16 juli: Speelplein aan de Steenbokstraat in de Grote Waal. Kanovaren is bij kanovereniging Flevo in het Dwaalpark.

Andere activiteiten
BMX Caine Ruiz: maandag 13 juli, dinsdag 14 juli en donderdag 16 juli van 13.30 - 16.30 uur (elk uur een andere groep). Op maandag en dinsdag wordt er gestart vanaf het speelplein, op donderdag vanaf kanovereniging Flevo in het Dwaalpark. Inschrijving vereist, minimale leeftijd 8 jaar.
Duiken Duikcentrum Atlantic in Zwembad De Wijzend: vrijdag 17 juli van 10.00 - 11.00 uur, prijs: toegangskaartje zwembad (kaartje is de hele dag geldig). Inschrijving vereist, minimale leeftijd 10 jaar. Medischverleden formulier met handtekening ouders (indien onder 18 jaar) verplicht.
Surfen bij Rent-a-surf in Schellinkhout: dinsdag 14 juli en donderdag 16 juli van 13.30 - 15.30 uur, prijs 5 euro per keer. Inschrijving vereist, leeftijd 10-16 jaar.

Dagtrip
Funsurvival in het Dwaalpark: vrijdag 17 juli van 10.30 tot 15.00 uur, prijs 2 euro. Inschrijving vereist, leeftijd 10-16 jaar.

Bel voor informatie en inschrijvingen naar het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon (0229) 25 26 20 of surf naar www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Op de website is voor elke activiteit gedetailleerde informatie te vinden.
Laatste wijziging van deze pagina: 9 juli 2009