Gemeente Almere

Rioolinspectie en -reiniging Bloemenbuurt en deel Faunabuurt

10-07-2009

Maandag 13 juli beginnen de werkzaamheden aan de riolering in de Bloemenbuurt en een deel van de Faunabuurt (tussen de Beverstraat en de Koppeldreef). Alle hoofdriolen in dit gebied worden schoongemaakt en geïnspecteerd met een videocamera. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door GMB Rioleringstechnieken BV uit Kampen en duren tot en met woensdag 30 september 2009.

Schoonmaken riolering
Het schoonmaken van de riolering kan voor enige overlast - in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht - zorgen. Dit komt doordat de riolering onder hoge druk met water wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om de deksels van toiletten en andere afvoeren tijdelijk dicht te houden als de reinigingswagens in de buurt zijn. Ook is het raadzaam om daarna alle zwanenhalzen weer vol te laten lopen met water.

Door de werkzaamheden kan enige overlast ontstaan voor het verkeer. Doordat met grote voertuigen gewerkt wordt, kan het gebeuren dat een voertuig enige tijd op één punt staat en hier de doorgang in kleine straten blokkeert. Automobilisten moeten dan rekening houden met eventueel omrijden om de bestemming te bereiken.